Κυριακή, 7 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ψυχικό: Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του τοπογράφου – «Μιλούν» τα τέσσερα κινητά του 44χρονου συλληφθέντα

Ψυχικό: Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του τοπογράφου – «Μιλούν» τα τέσσερα κινητά του 44χρονου συλληφθέντα

Αγγίζουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Τρία ταξίδια του 44χρονου συλληφθέντα πριν δυο μήνες στη Μύκονο όπου συναντήθηκε για… δουλειές με γνωστό επιχειρηματία του νησιού των ανέμων, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας.

Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, που κάνουν «φύλλο και φτερό» τα τέσσερα κινητά του κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Εκτιμούν ότι από τα διαγραφέντα αρχεία που θα ανασύρουν, θα εντοπιστούν στοιχεία που θα δένουν τον βασικό ύποπτο που έδωσε την εντολή στον 44χρονο να «φάει» τον τοπογράφο, που δραστηριοποιούνταν στη Μύκονο.

Παράλληλα, αναζητούν ένα ακόμη άτομο που βοήθησε τον φερόμενο δολοφόνο να απομακρύνει από το υπόγειο πάρκινγκ του Ζωγράφου τη μηχανή.

Και αυτό γιατί οι κάμερες έχουν πιάσει, λίγες ώρες μετά το έγκλημα, τον 44χρονο να φεύγει, από το σημείο στου Ζωγράφου όπου είχε αφήσει τη μηχανή, με άλλα ρούχα με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας άγνωστος συνεργός του. Ο συλληφθείς, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, διατηρεί τη σιωπή του, αρνούμενος τα πάντα.

Το μόνο που λέει είναι ότι δεν είναι χαζός να πάει να κάνει δολοφονία με τη δική του μοτοσικλέτα. Ωστόσο, μια σειρά καμερών, τον έχει πιάσει να κινείται μετά την εκτέλεση της 2ας Ιουλίου από το Ψυχικό, στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι όπου διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο, να αφήνει το μαύρο σκούτερ στο υπόγειο παρκινγκ και λίγο αργότερα να βγαίνει από το γκαράζ, με άλλα ρούχα οδηγώντας τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί ο ίδιος για τις μετακινήσεις του.

Στο σπίτι που έμενε με τη σύντροφό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ζώνη, ένα ζευγάρι γάντια και ένα μπουφάν που έχουν σταλεί στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για έλεγχο εντοπισμού πυρίτιδας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο κάποιες μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στη Μύκονο, όσο και τα αποτελέσματα από το ξεκλείδωμα των τεσσάρων κινητών, θα δώσουν στο πιάτο των αρχών, τον άνθρωπο που μίσθωσε τον 44χρονο με την εντολή να σβήσει με σφαίρες από τον χάρτη τον 54χρονο τοπογράφο που θεωρούσε ότι έμπαινε εμπόδιο στα επαγγελματικά του σχέδια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις