Κυριακή, 7 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κροατία – Ελλάδα: Τελικός στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Κροατία – Ελλάδα: Τελικός στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού που γίνεται στο ΣΕΦ, με την «γαλανόλευκη» να έχει στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Εθνική Ελλάδας κοντράρεται με την Κροατία για τον «μεγάλο» τελικό στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (21:00 ΕΡΤ1, live από το Newsit.gr), με την Εθνική ομάδα να έχει μοναδική στόχο τη νίκη.

Μια νίκη που θα δώσει στο σύνολο του Βασίλη Σπανούλη την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με την Ελλάδα να έχει στο πλευρό της την στήριξη του κοινού, καθώς στο ΣΕΦ που θα είναι κατάμεστο, οι φίλοι της «γαλανόλευκης» θα σπρώξουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη νίκη.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει, η χώρας μας θα βρεθεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και τους Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Μέχρι στιγμής η Εθνική μπάσκετ έχει κερδίσει κατά σειρά τις Δομινικανή Δημοκρατία (109-82), Αίγυπτο (93-71) και Σλοβενία (96-68).

Στον τελικό θα βρει την Κροατία, τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ, με την «Χρβάτσκα» να αποτελεί ένα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Άλλωστε τα ονόματα των Μάριο Χεζόνια, Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάριο Σάριτς δεν είναι αμελητέα.

Μοναδική απουσία για την Ελλάδα είναι εκείνη του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Αίγυπτο και δεν θα μπορέσει να βρεθεί στον τελικό κόντρα στους Κροάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 24 αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία, η ελληνική ομάδα μετρά 14 νίκες και 10 ήττες.

Διαιτητές στην αναμέτρηση θα είναι οι Ρομπέρτο Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Γκάτις Σάλινς (Λετονία) και Χούλιο Ανάγια (Παναμάς)

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια των τελικών στα Προολυμπιακά τουρνουά

Κροατία – Ελλάδα (21:00)

Λετονία – Βραζιλία (19:00)

Ισπανία – Μπαχάμες (21:30)

Λιθουανία – Πουέρτο Ρίκο (8/7, 01:00)

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις