Κυριακή, 7 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ψυχικό: Ο 44χρονος έφευγε για διακοπές στην Κύθνο μετά τη δολοφονία του τοπογράφου

Ψυχικό: Ο 44χρονος έφευγε για διακοπές στην Κύθνο μετά τη δολοφονία του τοπογράφου

Την ώρα που ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (11.7.2024) μετά από το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, το newsit.gr, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την δράση και τα σχέδια του.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο φερόμενος ως εκτελεστής, λίγο μετά τη δολοφονία στο Ψυχικό έκλεισε διακοπές και μάλιστα είχε κανονίσει να φύγει το Σάββατο με την σύντροφό του για την Κύθνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αστυνομικοί την στιγμή της επιχείρησης, τον έπιασαν κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στα χέρια.

«Σκότωσε και κανόνισε να πάει διακοπές» λένε «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ και συμπληρώνουν με νόημα: «Όμως δεν πρόλαβε». Οι ίδιες «πηγές» λένε ότι ο δολοφόνος που άδειασε τα δυο 9αρια πιστόλια στο κεφάλι του τοπογράφου, είναι απόλυτα αρνητικός καθώς δεν δέχεται να ανοίξει το στόμα του και να αποκαλύψει το παραμικρό για το σκηνικό του θανάτου, τουλάχιστον επίσημα. 

Δεν πρόλαβε να πάρει τα χρήματα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο 44χρονος εμφανίζει περίεργη συμπεριφορά, μάλιστα λένε κάποιοι ότι έδειχνε απόλυτα απογοητευμένος και αυτό τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν πρόλαβε να πάρει τα χρήματα για τη «ματωμένη» δουλειά. Είναι σε υπερένταση, άλλες στιγμές δείχνει να βρίσκεται χαμένος στον δικό του κόσμο, ενώ αυτό που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι είναι απόλυτα ψυχρός και όπως λένε χαρακτηριστικά έχει «παγωμένα» μάτια. Μάλιστα, κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα, όπως λένε αυτοί που τον είδαν, είχε κυκλοθυμική συμπεριφορά σε σημείο που κάποιες στιγμές να τρίζει ακόμα και τα δόντια του. 

H πυρίτιδα 

Την ίδια ώρα σήμερα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα απ’ τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, για τα ίχνη πυρίτιδας στη μηχανή, τα ρούχα και τα γάντια που φορούσε την ημέρα της εκτέλεσης. Τα τέσσερα κινητά, δύο εκ των οποίων κουβαλούσε πάνω του και δύο τα οποία είχε κρυμμένα μαζί με δύο κάρτες sim γίνονται και αυτά φύλλο και φτερό και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι θα πάρουν σύντομα απαντήσεις για το συμβόλαιο θανάτου, που σφραγίστηκε σε βάρος του τοπογράφου.

Ελπίζουν ότι μέσα από τις αναλύσεις και την ανάσυρση σβησμένων αρχείων θα βρουν και τον άνθρωπο ο οποίος έδωσε εντολή να σβήσουν από τον χάρτη τον Παναγιώτη Στάθη, τον οποίο φέρεται να έδωσε εντολή να τον «φάνε» γιατί τον έβλεπε ως εμπόδιο στα συμφέροντα του.

Τι είπε η σύντροφός του

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την εξέταση μαρτύρων και εκτός από την νυν σύντροφο με την οποία διέμεναν στο Ψυχικό, πληροφορίες λένε ότι είναι κόρη γνωστού δικηγόρου. Η γυναίκα εκλήθη και εξετάστηκε στα γραφεία των Ανθρωποκτονιών στο Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τις πληροφορίες να λένε ότι αυτό που τους είπε είναι ότι γνώριζε το παρελθόν του, ήξερε ότι είχε πάει στη φυλακή όμως, όπως χαρακτηριστικά είπε δεν θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι δολοφόνος. Οι αστυνομικοί αναζητούν και την πρώην σύντροφό του, μια make up artist, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί και την οποία μάλιστα λένε ότι την κακοποιούσε.

Περισσότεροι από 20 μάρτυρες – Ποιους «δείχνει» η έρευνα στη Μύκονο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το κατώφλι του Ανθρωποκτονιών έχουν περάσει περισσότεροι από 20 μάρτυρες. Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες από το σκηνικό της δολοφονίας στο Ψυχικό στις 2 Ιουλίου, πρόσωπα από τις «πιάτσες» των παρανόμων της Αθήνας, ενώ σημαντική δουλειά στο ζήτημα των μαρτύρων έχει κάνει και το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στη Μύκονο όπου φέρεται να έχει συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για τα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφές ο 44χρονος στο νησί των ανέμων. 

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι προθυμοποιήθηκαν να ανοίξουν το στόμα τους για συγκεκριμένες επαφές του φερόμενου ως εκτελεστή στο κοσμοπολίτικο νησί, μέσα στη δικογραφία φαίνονται αυτές οι σχέσεις με τους αρμόδιους αξιωματικούς να λένε με νόημα ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση θα αποκαλύψουν σημαντικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο νησί των Κυκλάδων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις