Κυριακή, 7 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σκιάθος: Η νευρική ανορεξία στοίχισε τη ζωή σε 36χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού

Σκιάθος: Η νευρική ανορεξία στοίχισε τη ζωή σε 36χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού

Η Σκιάθος στο επίκεντρο μετά τον θάνατο νεαρής μητέρας από νευρική ανορεξία. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου και νοσηλευόταν σε ΜΕΘ.

Η νευρική ανορεξία την χτύπησε ύπουλα και όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη σωτηρία της. Η Σκιάθος ήταν το νησί που εργαζόταν και ζούσε με την οικογένειά της. Το νησί που το πρόβλημα υγείας γιγαντώθηκε, με αποτέλεσμα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, να μην υπάρχουν περιθώρια. Οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια από την πρώτη στιγμή πως η κατάσταση ήταν σοβαρή και τα περιθώρια ελάχιστα. Η άτυχη μητέρα νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης, όπου άφησε τελικά το μεσημέρι, την τελευταία της πνοή.

Συντετριμμένοι είναι ο σύζυγος και η 16χρονη κόρη της καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Η γυναίκα είχε διακομιστεί πριν λίγες ημέρες με συνοδεία γιατρού, του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το skiathoslife.gr, το μεσημέρι οι γιατροί ανακοίνωσαν την τραγική είδηση του θανάτου της, στην οικογένειά της. Η άτυχη 32χρονη τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπασχε από νευρική ανορεξία και δεν εργαζόταν, ενώ πριν διαγνωστεί η ασθένεια, απασχολούνταν σε Yπηρεσία Φύλαξης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. 

Έρευνες δείχνουν ότι μια αρχική απώλεια βάρους όπως αυτή σε μια δίαιτα μπορεί να αποτελεί τον παράγοντα που είναι υπεύθυνος για την πρόκληση της νευρικής ανορεξίας, πιθανότατα λόγω μιας έμφυτης προδιάθεσης για νευρική ανορεξία. Μια έρευνα αναφέρει περιπτώσεις νευρικής ανορεξίας που ήταν το αποτέλεσμα μιας ακούσιας απώλειας βάρους που προκλήθηκε από άλλες αιτίες όπως παρασιτική μόλυνση, παρενέργειες φαρμάκων ή κάποια εγχείρηση.

Η θεραπεία της νευρικής ανορεξίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τρεις βασικούς τομείς: 1) Να αποκαταστήσει το φυσιολογικό βάρος του ατόμου. 2) Να αντιμετωπίσει τις ψυχολογικές διαταραχές που σχετίζονται με την ασθένεια. 3) Να μειώσει ή να εξαφανίσει συμπεριφορές ή σκέψεις που αρχικά οδήγησαν στην διαταραγμένη διατροφή του ατόμου.

Στην περίπτωση της 36χρονης μητέρας από τη Σκιάθο, δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για τη σωτηρία της. Με την είδηση του θανάτου της, να σκορπάει θλίψη στη Σκιάθο, που ζούσε με την οικογένειά της.

Η ημέρα και η ώρα της κηδείας της 36χρονης, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, αφού ο πατέρας της άτυχης γυναίκας είναι ναυτικός και βρίσκεται στο εξωτερικό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις