Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ψυχικό: Η μανία του 44χρονου να κρατάει τα ρούχα των επιθέσεων τον πρόδωσε – Η «ζώνη μέσης» που δεν αποχωριζόταν

Ψυχικό: Η μανία του 44χρονου να κρατάει τα ρούχα των επιθέσεων τον πρόδωσε – Η «ζώνη μέσης» που δεν αποχωριζόταν

Αν και οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, σχηματίζοντας το προφίλ του 44χρονου συλληφθέντα για την εκτέλεση του τοπογράφου της Μυκόνου στο Ψυχικό, λένε ότι έχουν να κάνουν με έναν ψυχρό δολοφόνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμα και όταν κλαίει, για να συγκινήσει, είναι σίγουρο ότι μπορεί την ίδια στιγμή να σε πνίξει», εντούτοις ήξεραν ότι πρόκειται παράλληλα για ένα άτομο παρορμητικό και κυκλοθυμικό, που κυριεύεται από το θυμικό, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε λάθη.

Λάθη επί λαθών, πάντα επαναλαμβανόμενα, και κυρίως μοιραία για τον 44χρονο που συνελήφθη για την εκτέλεση του 54χρονου στο Ψυχικό.

Ένα από αυτά, είναι η μανία του 44χρονου να κρατάει τα ρούχα που χρησιμοποιούσε σε κάθε ακραία παραβατική του συμπεριφορά, από τις ληστείες που διέπραττε από το μακρινό 2019 όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας και την «κοπανούσε» με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων, μέχρι τα ιμάτια και τον ειδικό εξοπλισμό, τη «ζώνη μέσης», που φορούσε στις 2 Ιουλίου για να κουβαλάει τα δύο 9άρια πιστόλια, που «άδειασε» στο κεφάλι του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου με την εντολή που είχε λάβει από πρόσωπο του νησιού των ανέμων, που ήθελε να τον εξοντώσει, γιατί τον θεωρούσε εμπόδιο στα σχέδια του.

Και στις δύο περιπτώσεις, η αδυναμία του αυτή ήταν που τον «έδωσε» στο πιάτο των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ζώνη στην οποία βρέθηκε η πυρίτιδα, δεν είναι η κλασική ζώνη, αλλά η λεγόμενη «ζώνη μέσης», η οποία φέρει δύο θήκες, στη μία εκ των οποίων τοποθετείται όπλο και στην άλλη τη μικρότερη, αντικείμενα που ο 44χρονος χρησιμοποίησε για να κρύψει το δεύτερο 9άρι πιστόλι.

Οι ίδιες «πηγές» λένε πως εκτός από τα 4 κινητά τηλέφωνα και τις 2 κάρτες sim, το GPS tracker που βρέθηκε, και το οποίο κάνουν «φύλλο και φτερό», θα «καρφώσει» τις διαδρομές του 44χρονου κατηγορούμενου δολοφόνου τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση της 2ας Ιουλίου στο Ψυχικό και θα δώσει στους διώκτες του ειδικές κατευθύνσεις.

Η ειδική ζώνη «μίλησε» και τον έδειξε

Οι έρευνες των αρχών κινούνται με γοργούς ρυθμούς. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, στα ρούχα του 44χρονου κακοποιού και κατηγορούμενου δολοφόνου «μίλησαν». Σε πρώτη φάση, οι επιστήμονες των Εργαστηρίων εστίασαν στην ειδική ζώνη που φορούσε ο 44χρονος. Πρόκειται για ένα ειδικό εξάρτημα και όχι φυσικά για την κλασική ζώνη αλλά για έναν ιμάντα, ο οποίος είναι αρκετά φαρδύς και φέρει ειδική θήκη για όπλο και άλλη μία θήκη για αντικείμενα.

Στις δύο θήκες αυτές, ο 44χρονος, είχε τοποθετήσει τα δύο 9άρια πιστόλια που ήταν «καθαρά» για να εκτελέσει τον 54χρονο. Σε αυτή τη ζώνη, τη λεγόμενη «ζώνη μέσης», εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας. Ένα σημαντικό στοιχείο που «δένει» την υπόθεση. Και αυτό λένε οι αστυνομικοί πως ήταν το λάθος του.

Αντί να την ξεφορτωθεί, όπως φρόντισε να κάνει με τα δύο «καθαρά» πιστόλια που χρησιμοποίησε, επέλεξε να την κρατήσει, με αποτέλεσμα αυτή η λάθος κίνηση να είναι και μια από αυτές που τον «καίνε».

Στο μικροσκόπιο το gps tracker

Ένα σημαντικό πεδίο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορά στις επαφές του 44χρονου κατηγορούμενου εκτελεστή.

 Τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα και οι δύο κάρτες sim, είναι στο στάδιο του ξεκλειδώματος στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όμως ένα εύρημα αρκετά σημαντικό είναι ένα GPS tracker που βρέθηκε στα πράγματα του και σε αυτή την περίπτωση, λανθασμένα, δεν φρόντισε να ξεφορτωθεί ο κατηγορούμενος.

Έτσι από τα τηλέφωνά του θα διαπιστώσουν όλες τις επαφές με πρόσωπα, που θα μπουν φυσικά στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών, ενώ από το GPS tracker τις διαδρομές που έκανε τόσο πριν όσο και μετά την δολοφονία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις