Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο Ολλανδός Βίλντερς χλευάζει τον Ερντογάν για την ήττα της Τουρκίας στο Euro 2024: «Φύγετε!»

Ο Ολλανδός Βίλντερς χλευάζει τον Ερντογάν για την ήττα της Τουρκίας στο Euro 2024: «Φύγετε!»

Σε μία προκλητική ανάρτηση, με την οποία χλευάζει τον Ταγίπ Ερντογάν μετά την ήττα της Τουρκίας απέναντι στην Ολλανδία στο Βερολίνο το βράδυ του Σαββάτου (06.07.24), προχώρησε ο  ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς.

Η Τουρκία ηττήθηκε από την Ολλανδία με 2-1, ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας για ν συγχαρεί τους παίχτες.

«Σας συγχαίρω για την απόδοσή σας. Παρά την ήττα είστε οι πρωταθλητές μας», ανέφερε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας χειραψία με όλους τους παίχτες.

Τόσο η κίνηση του Τούρκου προέδρου όσο και η ήττα της Τουρκίας δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Βίλντερς.

Ανήρτησε μία φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος να γελά και δίπλα του ο Ερντογάν περίλυπος να πιάνει το κεφάλι του.

Σημειώνεται ότι ο Βίλντερς είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος και έχει μπεί στο στόχαστρο ισλαμιστικών οργανώσεων.

Στη συνέχεια, ο Βίλντερς έκανε μια άλλη ανάρτηση, με ένα βίντεο που έδειχνε οργισμένους Τούρκους να βρίζουν και να φωνάζουν μετά την ήττα της ομάδας τους, σε πόλη της Ολλανδίας.

Ο Βίλτνερς έγραψε: «Μας βρίζουν και μας μισούν. Φύγετε για την Τουρκία, κανείς δεν σας αναγκάζει να μείνετε εδώ! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το PVV είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ολλανδία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις