Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Εκλογές στη Γαλλία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ

Εκλογές στη Γαλλία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ

Οι εκλογές στη Γαλλία διέψευσαν τις δημοσκοπήσεις και έφεραν αλλαγή σκηνικού στη Γαλλία. Ραγδαίες εξελίξεις μετά τα αποτελέσματα, με τον πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ, να ανακοινώνει ότι θα παραιτηθεί.

Οι εκλογές στη Γαλλία απασχολούν ολόκληρο τον πλανήτη, με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που δείχνει η πρώτη εκτίμηση ψήφου, που φέρνει στην πρώτη θέση την αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

«Το πολιτικό μου στρατόπεδο δεν έχει πλειοψηφία απόψε» είπε και πρόσθεσε πως «αυριο το πρωί θα υποβάλω την παραίτησή μου».

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 172 – 215 έδρες, το «Μαζί» του Μακρόν έρχεται δεύτερο με 150-180 έδρες και ο Εθνικός Συναγερμός στην τρίτη θέση με 115 έως 155 έδρες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.

Η Opinionway για το C News TV δίνει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο 180-210 έδρες, ενώ το Elabe για το BFM TV 175-205.

Η κεντρώα παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν Μαζί μάχεται με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν για την δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις