Δευτέρα, 8 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Moody’s: Νέα αναβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς

Moody’s: Νέα αναβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς

Σε αναβάθμισης της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, τοποθετώντας τη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση (BCA) της τράπεζας από Ba2 σε Ba1.

Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση από την Moody’s αντανακλά τους ισχυρούς κεφαλαιακούς δείκτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, ενώ τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το μεγαλύτερο μαξιλάρι απορρόφησης ζημιών μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Ακόμα, στην ανακοίνωση της Moody’s υπογραμμίζεται ότι η βελτίωση της κερδοφορίας λειτουργεί προωθητικά για το πιστοληπτικό προφίλ της Eθνικής Τράπεζας.

Η Moody’s σημειώνει ότι είναι πιθανόν να προχωρήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση της τράπεζας πως παρά το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης σε περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης των επιπέδων NPEs.

Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, ο Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο των καταθέσεων στη βαθμίδα Baa3/P-3 από Ba1/NP και των ακάλυπτων ομολόγων της κατά δύο βαθμίδες στο Baa3 από Ba2, καθώς και το BCA και το προσαρμοσμένο BCA σε ba2 από ba3.

Οι προοπτικές για το αξιόχρεο των καταθέσεων και των ομολόγων της Tράπεζας Πειραιώς παραμένουν θετικές μετά την αναβάθμιση.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις