Τρίτη, 9 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σε εικόνες η δράση των υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες

Σε εικόνες η δράση των υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του κυκλώματος των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες και θησαύριζαν!

Μετά τους διαλόγους – φωτιά που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος με τους δημοτικούς υπαλλήλους, του Δήμου Αθηναίων, έρχονται οι εικόνες ως αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβαιναν.

Σε κάποια διακρίνεται η χάρτινη σακούλα, μέσα στην οποία η Αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκονταν χρήματα. Σε άλλη εικόνα έχει καταγραφεί μέλος της σπείρας, σε ρόλο «εισπράκτορα» με χρήματα στο χέρι.

 

 

 

Σε άλλη εικόνα, η υπάλληλος που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, παρουσιάζεται να κρατάει έναν φάκελο. 

Όλα αυτά, στο πλαίσιο των εκβιασμών καταστηματαρχών, στους οποίους τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να ζητούσαν χρήματα για να μην κόψουν διοικητικές παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση με τους εκβιασμούς στην Αθήνα συνελήφθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία για μία 43χρονη που σε συνεργασία με υπαλλήλους δημοτικής αρχής προχωρούσε σε εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης έπαιρναν χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 6.000 έως 16.000 ευρώ ανά έτος, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.500 ανά έτος από περίπτερα, ενώ διακριβώθηκαν και περιπτώσεις που έλαβαν αμοιβές από 1.000 έως 35.000 ευρώ για μια παράνομη ενέργεια ή παράλειψη.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξακριβωθεί 47 περιπτώσεις, ενώ το συνολικό όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνάει το ποσό των 700.000 ευρώ ανά έτος!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις