Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τζόνι Ντεπ: Ο «ιδιωτικός ερευνητής» της Άμπερ Χερντ έπαθε σοκ με το κύμα υποστήριξης στο πρόσωπό του

Τζόνι Ντεπ: Ο «ιδιωτικός ερευνητής» της Άμπερ Χερντ  έπαθε σοκ με το κύμα υποστήριξης στο πρόσωπό του
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όταν ο ιδιωτικός ερευνητής Πολ Μπαρέσι προσελήφθη από τη νομική ομάδα της Άμπερ Χερντ για να βγάλει τα άπλυτα του Τζόνι Ντεπ στη φορά δεν περίμενε ποτέ το κύμα υποστήριξης στο πρόσωπό του ενώ η ηθοποιός τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ισχυρισμοί που τελικά αποδείχτηκαν ψευδείς.

Στο νέο του βιβλίο «Johnny Depp’s Accidental Fixer» που κυκλοφόρησε στις 5 Ιουλίου, ο 74χρονος Πολ Μπαρέσι θυμάται ότι πήρε συνεντεύξεις από 100 άτομα με αφορμή τις δίκες του Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ και με έκπληξη διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία ήταν ακόμα στο πλευρό του σταρ.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες ο Τζόνι Ντεπ έτρεφε σεβασμό και λατρεία για τις γυναίκες.

Περιέγραψαν τον Ντεπ ως «τζέντλεμαν» και ως κάποιον που «δεν έχει τίποτα κακό», παρά τις ανησυχητικές κατηγορίες εναντίον του.

Φίλοι του σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» είπαν επίσης στον Μπαρέσι ότι ο Ντεπ έτρεφε «σεβασμό και λατρεία για τις γυναίκες» – σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Χερντ ότι την κακοποιούσε σωματικά και ψυχικά.

Ο Μπαρέσι, ο οποίος έχασε την άδεια του ιδιωτικού ερευνητή το 2012, προσελήφθη για πρώτη φορά από την ομάδα της Χερντ τον Ιούλιο του 2019 για να βρει πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες κατά του Ντεπ, ενόψει και των δύο δικαστηρίων για συκοφαντική δυσφήμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Το 2020, ο Τζόνι Ντεπ έχασε την υπόθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία μήνυσε την ταμπλόιντ Sun επειδή τον αποκάλεσε «wife beater».

Αλλά στις ΗΠΑ, ο Ντεπ κέρδισε τη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Χερντ και το δικαστήριο στη Βιρτζίνια αποφάσισε η ηθοποιός να πληρώσει στον Ντεπ το ποσό των 15 εκατομμυρίων συνολικά – 10 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση και 5 εκατ. δολάρια ως κυρωτική αποζημίωση.

Ο Μπαρέσι δεν διευκρινίζει σε ποια υπόθεση εργαζόταν, μόνο ότι του δόθηκαν οι οδηγίες «να ψάξει σχολαστικά τη ζωή και την ιστορία του Τζόνι Ντεπ και να αποκαλύψει στοιχεία για την υποτιθέμενη σωματική του κακοποίηση σε γυναίκες».

Του είπαν να αναζητήσει καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της Χερντ εναντίον του Ντεπ. Αλλά μόλις ο Μπαρέσι άρχισε να μιλά στους συνεργάτες του Ντεπ, διαπίστωσε ότι η εικόνα ήταν πιο θετική από ό,τι περίμεναν οι δικηγόροι της Χερντ.

Ο σκηνοθέτης του αστυνομικού θρίλερ του 2018 City of Lies, Brad Furman, ήταν μεταξύ εκείνων που αμφισβήτησαν ορισμένους από τους ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί εναντίον του Ντεπ όλα αυτά τα χρόνια.

Μέλος συνεργείου είχε μηνύσει τον Τζόνι Ντεπ για επίθεση. Ο Γκρεγκ Μπρουκς είχε υποστηρίξει ότι ο ηθοποιός ούρλιαζε και του έριξε δύο γροθιές στα πλευρά έξω από ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία «City Of Lies».

Όμως ο προσωπικός βοηθός του Μπρουκς, Μιγκέλ Γκιτιέρες, τον υποστήριξε και είπε ότι ο Ντεπ πρόσφερε στον Μπρουκς 100.000 δολάρια για να τον χτυπήσει στο πρόσωπο και στη συνέχεια γρονθοκόπησε τον Μπρουκς δύο φορές στο κάτω μέρος του κορμού.

Ένας βοηθός παραγωγής σκηνικών είπε επίσης ότι ο Ντεπ ήταν «υπέροχος».

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω. Ο Τζόνι είναι ένας γλυκός άνθρωπος. Δεν τον έχω δει ποτέ να είναι βίαιος – στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο» είχε υποστηρίξει.

«Ο Τζόνι είναι εξαιρετικά ελεγχόμενος και υπεράνθρωπος» είχε πει ο τατουατζής και στενός φίλος του Ντεπ Τζόναθαν Σο.

Ο Μπαρέσι, αναφέρει ότι υπήρξαν και κάποια αρνητικά σχόλια για τον Τζόνι Ντεπ αλλά οι περισσότεροι μιλούσαν με θαυμασμό για τον ηθοποιό.

«Μέσα από αυτό το ταξίδι, σκόπευα να τιμήσω την ανθρωπιά μας, ρίχνοντας φως στον άνθρωπο πίσω από τους μύθους και προσφέροντας μια αφήγηση βασισμένη σε γνήσια κατανόηση και συμπόνια» καταλήγει. 

Πληροφορίες από Dailymail

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις