Τρίτη, 16 Ιουλ.
36oC Αθήνα

To χρονικό της τραγωδίας στο Aegean 600: Η 40χρονη αθλήτρια βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι

To χρονικό της τραγωδίας στο Aegean 600: Η 40χρονη αθλήτρια βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι

Μοιραίος ήταν ο διεθνής ιστοπλοϊκός αγώνας Aegean 600 για την 40χρονη Γαλλίδα αθλήτρια Anna Konontchouk, που σκοτώθηκε, πέφτοντας από το σκάφος στη θάλασσα, ανοιχτά της Καρπάθου.

Σοκαρισμένη είναι η Κάρπαθος με την τραγωδία που σημειώθηκε στον διεθνή ιστοπλοϊκό αγώνα Aegean 600. Η Γαλλίδα αθλήτρια Anna Konontchouk, μόλις 40 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο ανοιχτά της Καρπάθου, όταν προσπάθησε να ανοίξει το πανί.

Τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εν μέσω θυελλωδών ανέμων στην περιοχή έπεσε στη θάλασσα, όπου τη χτύπησε κάτω από το σκάφος ένα «πόδι», που έχουν τα ιστιοπλοϊκά στη μέση.

Όπως αναφέρει η Aegean 600 σε ανακοίνωσή της, με την οποία μεταξύ άλλων εκφράζει τα συλληπητήριά της για τον φριχτό θάνατο της 40χρονης, η άτυχη αθλήτρια βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι.

«Δυστυχώς, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου.

Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του Μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου. Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν.

Oλόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν».

Στο μεταξύ, μιλώντας στο newsit.gr, ο Γεώργιος Βαλλής, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, κάνει λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

«Το δυστύχημα λογικά έγινε λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας αλλά και λόγω καιρού. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι δεμένη πάνω στο σκάφος, δεν μπορεί να πετιέται.

Τα μελτέμια 7-8 μποφόρ είναι τραγικές συνθήκες ρίσκου και τα μέτρα ασφαλείας. Προτρέπουμε όλα τα πληρώματα και τους ιδιοκτήτες να μην ρισκάρουν σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες μελτεμιών, να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας», δηλώνει.

Και καταλήγει: «Πρέπει να σέβονται την θάλασσα και τις καιρικές συνθήκες, γιατί φέτος βλέπουμε πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα στη θάλασσα και είμαστε μόλις στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις