Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον: Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα την αντικαταστήσει αν δεν παραστεί στο Wimbledon

Κέιτ Μίντλετον: Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα την αντικαταστήσει αν δεν παραστεί στο Wimbledon
Reuters

Πότε θα ξαναδούμε την Κέιτ Μίντλετον μετά την επανεμφάνισή της στο Trooping the Colour;

Θα εμφανιστεί στο επερχόμενο τουρνουά τένις του Wimbledon;

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται το τουρνουά του Wimbledon αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παραβρεθεί η Κέιτ Μίντλετον, η οποία ως επικεφαλής του οργανισμού «All England Lawn Tennis and Croquet Club» συμμετέχει στην απονομή των βραβείων στους νικητές από το 2019.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης έχουν καταρτίσει ένα plan b σε περίπτωση που η μέλλουσα βασίλισσα και φαν τους τένις, λόγω της υγείας της, δεν θα μπορέσει να παραστεί στην απονομή των βραβείων στους νικητές παρότι πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν θα χάσει αυτό το ραντεβού.

Η πριγκίπισσα Κέιτ παραδοσιακά βγαίνει στο Centre Court για να δώσει τα τρόπαια στους νικητές των τελικών ανδρών και γυναικών ως προστάτιδα του All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC).

Ενώ τα φετινά σχέδια της Κέιτ Μίντλετον για το Wimbledon παραμένουν ασαφή, το τουρνουά τένις φέρεται να προορίζει ένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας για να μοιράσει τα τρόπαια στη θέση της, αν και εφόσον αποφασίσει να μην παραστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Κέιτ Μίντλετον που διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο και ξεκίνησε χημειοθεραπείες, αποσύρθηκε από τα δημόσια και πριγκιπικά της καθήκοντα, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα επιστρέψει.

Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση της μετά από έξι μήνες απουσίας, έγινε στο Trooping the Colour 2024, πριν ένα μήνα. 

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί αβεβαιότητα στους διοργανωτές του τουρνουά τένις του Wimbledon, οι οποίοι έχουν ήδη επιλέξει άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας για να την αντικαταστήσει στην απονομή των τροπαίων, αν χρειαστεί.

Η αφοσιωμένη τενίστρια Κέιτ παρακολουθεί το Wimbledon κάθε χρόνο από τότε που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011, εκτός από τους αγώνες του 2013 λίγο πριν από τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ.

Η δούκισσα του Γκλόστερ που θα αντικαταστήσει την Κέιτ Μίντλετον

Η εφημερίδα Telegraph ανέφερε ότι η Birgitte, δούκισσα του Γκλόστερ, είναι πιθανή αντικαταστάτρια της Κέιτ για την παρουσίαση των τροπαίων στους τελικούς αυτού του Σαββατοκύριακου, σε περίπτωση που η Κέιτ δεν μπορέσει να παρευρεθεί.

Η δούκισσα του Γκλόστερ, ηλικίας 78 ετών, είναι παντρεμένη με τον πρώτο ξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Richard, δούκα του Γκλόστερ.

Ο πρίγκιπας Ριχάρδος και η πριγκίπισσα Birgitte, Δούκας και δούκισσα του Γκλόστερ – Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Όπως και η Κέιτ, η Birgitte είναι λάτρης με το τένις. Για 25 χρόνια, η δούκισσα του Γκλόστερ είναι επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Αντισφαίρισης επί χλοοτάπητα.

Το ζεύγος ανήκει στα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος την έχρισε «Λαίδη» του Τάγματος της Περικνημίδας, τον περασμένο Απρίλιο, ως αναγνώριση της προσφοράς της στην βασιλική οικογένεια.

Φέτος, η δούκισσα του Γκλόστερ έχει παρακολουθήσει το τουρνουά δύο φορές από την έναρξή του την 1η Ιουλίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις