Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάτρα: Μηνύματα 112 σε Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα – Εκκενώθηκαν το Καραμανδάνειο και 2 ιδρύματα

Φωτιά στην Πάτρα: Μηνύματα 112 σε Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα – Εκκενώθηκαν το Καραμανδάνειο και 2 ιδρύματα

Mάχη με διάσπαρτες εστίες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο «μέτωπο» της φωτιάς στην Πάτρα, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09.07.24), τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή, ενώ μηνύματα από το 112 για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους έχουν λάβει οι κάτοικοι τεσσάρων περιοχών: Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα. 

Η φωτιά, που έχει μεγάλη δυναμική, καίει πολύ κοντά σε σπίτια. Ξέσπασε σε χαράδρα μεταξύ του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, τα οποία έχουν εκκενωθεί πλήρως. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννη γύρω στις 4 το μεσημέρι, το «μέτωπο» έχει περιοριστεί, καίνε διάσπαρτες εστίες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. «Δεν υπάρχει ανησυχία για συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο ίδιος. 

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχής «Γηροκομειό», με την κατάσταση να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους μαύρους καπνούς. 

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα.

Στη συνέχεια, μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων εστάλησαν και στις περιοχές Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα. 

Ειδικότερα, οι κάτοικοι και των τριών περιοχών καλούνται να μετακινηθούν προς την πόλη της Πάτρας.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοένα και ενισχύονται. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν:

65 πυροσβέστες

3 ομάδες πεζοπόρων

18 οχήματα

3 ελικόπτερα

1 αεροσκάφος

 

 

Στις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης τόσο για το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ όσο και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τα παιδιά να μεταφέρονται ασφαλή στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.   

«Από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους», δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης στο newsit.gr. 

«Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν κινδυνεύει κανείς. Η φωτιά είναι κοντά στο νοσοκομείο και κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις», τόνισε.

Οι φλόγες της πύρινης λαίλαπας προσεγγίζουν σπίτια, με τους κατοίκους της περιοχής να απομακρύνονται μαζικά με ό,τι μέσο διαθέτουν. 

«Γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Όλοι οι ασθενείς είναι εκτός του νοσοκομείου», επεσήμανε ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. 

«Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για την Πάτρα, έχουμε μία φωτιά που είναι μέσα στον αστικό ιστό, ευτυχώς μπορέσαμε και απομακρύναμε έγκαιρα τον κόσμο από τα ιδρύματα και το νοσοκομείο, αλλά και τους κατοίκους της γύρω περιοχής. 

Αυτή την ώρα τα εναέρια μέσα έχουν στοχεύσει περισσότερο στην περιοχή «Διάκος», είχαμε φωτιά στην οροφή του Καραμανδάνειου, αλλά δεν πέρασε μέσα στο νοσοκομείο», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, κ. Φαρμάκης.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις