Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Η Κίνα ξεκινάει έρευνες για τα εμπορικά εμπόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κίνα ξεκινάει έρευνες για τα εμπορικά εμπόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κίνα διερευνά κατά πόσον η σειρά ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου αποτελεί παράνομο εμπόδιο στο ελεύθερο εμπόριο, καθώς οι δύο πλευρές πλησιάζουν ένα ακόμη βήμα προς έναν εμπορικό πόλεμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι η έρευνα της Κίνας θα καλύψει μια σειρά τομέων, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων, της ηλιακής και αιολικής ενέργειας και του εξοπλισμού ασφαλείας, σε σημερινή ανακοίνωση (10.7.2024). Αυτοί είναι τομείς τους οποίους η ΕΕ έχει στοχοποιήσει τους τελευταίους μήνες με μια σειρά νέων εργαλείων, τα οποία, όπως αναφέρεται, έχουν σχεδιαστεί για να αμυνθεί έναντι των αθέμιτων πρακτικών του Πεκίνου.

Εάν το Πεκίνο κρίνει ότι ένα μέτρο της ΕΕ είναι παράνομο, οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να διεξάγουν διμερείς συνομιλίες, να ξεκινήσουν πολυμερή διαδικασία επίλυσης διαφορών και να λάβουν «άλλα κατάλληλα μέτρα», σύμφωνα με τους κανόνες της έρευνας. Σε ξεχωριστό έγγραφο, το υπουργείο ανέφερε ότι τα βήματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν σύσταση για τη θέσπιση «αντίποινων μέτρων».

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις