Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κύκλωμα εκβιαστών: «Είναι φιξ η τιμή τους, οκτώ» – H «μπίζνα» της ξανθιάς αρχηγού με υπαστυνόμο

Κύκλωμα εκβιαστών: «Είναι φιξ η τιμή τους, οκτώ» – H «μπίζνα» της ξανθιάς αρχηγού με υπαστυνόμο

«Είναι φιξ η τιμή τους, οκτώ», είπε η 43χρονη αρχηγός κυκλώματος σε αστυνομικό που ζήτησε τη βοήθεια της προκειμένου να εγκριθούν οικοδομικές εργασίες σε νεοκλασικό γνωστού του προσώπου στο κέντρο της Αθήνας.

Τα δίχτυα του κυκλώματος από ότι φαίνεται ήταν απλωμένα παντού, ενώ οι γνωριμίες της γυναίκας που διηύθυνε το κύκλωμα είχε γνωριμίες κι αλισβερίσια ακόμα στο χώρο της ΕΛ. ΑΣ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την εμπλοκή ενός υπαστυνόμου, ο οποίος μάλιστα γνώριζε πως λειτουργούσε το σύστημα.

Όπως έχει καταγραφεί από τις αστυνομικές έρευνες στις 14 Μαΐου του 2024 ο υπαστυνόμος τηλεφωνεί στην Νάνσυ και της ζητάει την συνδρομή της, ώστε να εγκριθεί αίτημα ενός γνωστού του, ιδιοκτήτη νεοκλασικού κτιρίου στην Αθήνα, από το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο αφορούσε οικοδομικές εργασίες επί του ακινήτου.

Η 43χρονη γυναίκα του ανέφερε ότι μπορεί να τους βοηθήσει ωστόσο τόνισε ότι θα χρειαστεί να δωροδοκήσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι φιξ η τιμή τους, οκτώ». Παράλληλα επισήμανε στον αστυνομικό να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες παραπάνω χρήματα ώστε να επωφεληθούν και οι ίδιοι, με τον άνδρα της ΕΛ.ΑΣ να απαντάει: «ναι δεν είμαι χαζός».

Αμέσως μετά η Νάνσυ επικοινώνησε με τον υπεύθυνο αρχιτέκτονα του έργου, με τον οποίο συμφώνησαν για τη δωροδοκία των υπαλλήλων αλλά και για τα δύο χιλιάδες που θα προορίζονταν για αυτόν. Τελικά η δουλειά έκλεισε στις 5 Ιουνίου του 2024, όπου κι εγκρίθηκε η αίτηση για την άδεια των οικοδομικών εργασιών.
Η 43χρονη όμορφη γυναίκα πήρες συνολικά το ποσό των 16.000 ευρώ εκ των οποίων 10.000 έδωσε στα δύο άτομα που έφεραν εις πέρας υπόθεση( ο ένας από αυτούς υπάλληλος του δήμου Αθηναίων) και δύο στον αρχιτέκτονα.

Σε σοκ θύμα του κυκλώματος

«Δεν ξέρουμε τις μας γίνεται, έχουμε πάθει σοκ», λέει στο newsit.gr ιδιοκτήτης καταστήματος ο οποίος έπεσε θύμα του κυκλώματος των εκβιαστών καθώς η 43χρονη Νάνσυ μαζί με τους συνεργάτες της ήταν αυτοί που ανέλαβαν να βγάλουν κάποιες άδειες για την επιχείρηση.

Ο επιχειρηματίας που κάθετε σε αναμμένα κάρβουνα, ακόμα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα έγραφα που του χορήγησε το κύκλωμα, ενώ μαζί με συνεργάτες του προσπαθεί να ελέγξει την εγκυρότητα τους. «Εμείς θέλαμε να βγάλουμε μια άδεια. Αυτοί αντί να μας φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα μας καθυστερούσαν και μας έβγαζαν όλο εμπόδια» , λέει στο newsit.gr o επιχειρηματίας και συνεχίζοντας προσθέτει: Τα χαρτιά που μας έχουν δώσει δεν γνωρίζουμε αν είναι κανονικά, δεν είμαστε μηχανικοί εμείς.

Που να ξέρουμε τι ισχύει εδώ από αυτά τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας. Ρωτάμε πολιτικούς μηχανικούς για να μας εξηγήσουν τι γίνεται. Όταν βλέπουν τα χαρτιά μας λένε πως θα πρέπει να κινηθεί από την αρχή η διαδικασία»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις