Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

«Μαραθώνιες» οι απολογίες για το κύκλωμα εκβιαστών της Αθήνας – Τελευταία θα απολογηθεί η «Νάνσυ»

«Μαραθώνιες» οι απολογίες για το κύκλωμα εκβιαστών της Αθήνας – Τελευταία θα απολογηθεί η «Νάνσυ»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε μαραθώνια εξελίσσεται η διαδικασία των απολογιών για το κύκλωμα των εκβιαστών καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες πέντε κατηγορουμένων, πριν από λίγη ώρα ολοκλήρωσε την απολογία του ο αδελφός της φερόμενης αρχηγού του κυκλώματος εκβιαστών της Αθήνας, ενώ τελευταία αναμένεται να απολογηθεί η περιβόητη Νάνσυ.

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η απολογία του φερόμενου συναρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει την επικοινωνία και την καθοδήγηση των στελεχών της δημοτικής αστυνομίας.

Σημειώνεται πως βάση των κατηγορητηρίων που έχει συντάξει ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς, τα δύο διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν αυτά που προσέγγιζαν υπαλλήλους, σε δημόσιες υπηρεσίες που είχαν αρμοδιότητα τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα που έτσι αποκτούσε εμβέλεια για να αναπτύξει την παράνομη δράση της.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η δράση της οργάνωσης φαίνεται να προσδιορίζεται -σε αυτήν την φάση- σε χρόνο που προσδιορίζεται από την Ιανουάριο του 2023 έως και την εξάρθρωση της στις 5 Ιουλίου 2024.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την τέλεση των βαριών κακουργηματικών πράξεων που τους αποδίδονται με τους συνηγόρους τους να υποστηρίζουν πως η υπόθεση δεν έχει τη διάσταση που της έχει δοθεί.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, φαίνεται πως η οργάνωση είχε συγκεκριμένες μεθόδους, αρχικά φιλικές και εν συνεχεία απειλητικές, για να εκβιάζει όσους δεν ήθελαν να “αγοράσουν” τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, όσοι καταστηματάρχες αρνούνταν να “συνεργαστούν” με την ομάδα, βρίσκονταν αντιμέτωποι με απειλές, ή και ενέργειες, για βεβαιώσεις παραβάσεων, σφραγίσεις κ.α.

Χθες απολογήθηκαν 8 συνολικά από τους 14 κατηγορούμενους στους οποίους αποδίδονται επτά βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις και δύο πλημμεληματικές. Οι 2 εκ των 8 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ενώ οι υπόλοιποι
αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επαγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις