Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο τα μαγαζιά – Πώς θα λειτουργήσουν

Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο τα μαγαζιά – Πώς θα λειτουργήσουν

Οι θερινές εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ αύριο (14.7.2024) είναι η πρώτη Κυριακή που τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, με προτεινόμενο, ωράριο λειτουργίας, 11:00 π.μ. – 18:00 μ.μ.

Ταυτόχρονα, τα εμπορικά κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ δεν θα λειτουργήσουν αυτή την Κυριακή, εκτός από τα Lidl που έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι ανοιχτά επιλεγμένα καταστήματα από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. και τα καταστήματα My market που θα είναι ανοιχτά με ωράριο 11:00 π.μ. με 15:00 μ.μ., δεν θα πραγματοποιήσουν όμως παραδόσεις παραγγελιών μέσω του e-shop. 

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Εάν το ποσοστό των προϊόντων που παρέχεται με μειωμένη τιμή ξεπερνά το 60% του συνόλου τους, επιβάλλεται να αναγράφεται το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Εφόσον, υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε περίπτωση ελέγχου, οι καταστηματάρχες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να δεν είναι ανακριβής ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν απόδειξη, εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις