Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μπλακ άουτ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» – Έσβησε και η γεννήτρια

Θεσσαλονίκη: Μπλακ άουτ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» – Έσβησε και η γεννήτρια

Σε συνθήκες μπλακ άουτ βρίσκεται το νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από βλάβη που προκλήθηκε στα εξωτερικά του κτιρίου τα ξημερώματα προς Παρασκευή (12.07.24).

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, μέχρι αυτή την ώρα η βλάβη δεν έχει επιδιορθωθεί, ενώ έχει σβήσει και η γεννήτρια, εμ αποτέλεσμα το μπλακ άουτ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» να συνεχίζεται και μάλιστα εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στο Τhesstoday.gr ο Πέτρος Κετικίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου, «η γεννήτρια βρισκόταν σε λειτουργία για 10 ολόκληρες ώρες, χωρίς να αποκατασταθεί η ζημιά, με αποτέλεσμα να σβήσει. Άλλωστε η λειτουργία της είναι για σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη».

Όπως τονίζει ο ίδιος, «αυτή τη στιγμή, το 80% του νοσοκομείου είναι σε μπλακ αουτ, με αποτέλεσμα να καθυστερούν χειρουργεία και υπάρχει επικινδυνότητα σε αρκετά τμήματα».

«Δεν υπάρχει ρεύμα σε όλο το μεγάλο κτίριο, στις διοικητικές υπηρεσίες, στα χειρουργεία και μάλιστα σε μέρα γενικής εφημερίας», σημειώνει ο κ. Κετικίδης.

«Οι εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών κουβαλούσαν μπιτόνια με πετρέλαιο για να έχουμε προσωρινά ρεύμα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ζημιά. Ευτυχώς η ΜΕΘ έχει νέα γεννήτρια έπειτα από δωρεά και η γεννήτρια της Παιδιατρικής αντέχει ακόμη», αναφέρει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις