Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Στα 4 δισ. ευρώ το όφελος από τη διάσωση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Στα 4 δισ. ευρώ το όφελος από τη διάσωση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ασκούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), λέγοντας πως είναι ανενημέρωτος για το όφελος από την διαδικασία διάσωσης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σε ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, επισημαίνουν πως τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι το πραγματικό όφελος από την διαδικασία διάσωσης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήταν 4 δισ. ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν τα μερίσματα 2013-2023 ύψους 5,5 δισ. ευρώ που κατέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος στο Δημόσιο.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται και το όφελος και από τις 6 αποκρατικοποιήσεις (λιμάνια, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Helleniq Energy, Αττική Οδός κλπ) που έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες ξεπερνά τα 4,3 δισ. ευρώ χωρίς να λογαριάζεται το όφελος από την αποεπένδυση των τραπεζών.

Κριτική ασκείται στον κύριο Κασσελάκη και για την περίπτωση της ΔΕΗ, θυμίζοντας πως το καλοκαίρι του 2019 βρισκόταν στα πρόθυρα της καταστροφής, καθώς η επιχείρηση τον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ «έμπαινε μέσα» κάθε μέρα 3-5 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως «ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ξεμείνει ακόμα και από κολόνες», ενώ η μετοχή της από 7 ευρώ έφτασε περίπου στο 1 ευρώ, θυμίζοντας πως η έκθεση του ορκωτού λογιστή με συνυπογραφή της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε ότι χωρίς την λήψη έκτακτων μέτρων, η ΔΕΗ θα έκλεινε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τέλος, οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζουν πως η ΔΕΗ από το χείλος της καταστροφής είναι παράδειγμα επιτυχούς αναδιάρθρωσης.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις