Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Ο 42χρονος κυκλοφορούσε συνεχώς μεθυσμένος – «Πάρε το 100 με σκοτώνει ο μπαμπάς»

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Ο 42χρονος κυκλοφορούσε συνεχώς μεθυσμένος – «Πάρε το 100 με σκοτώνει ο μπαμπάς»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη γυναικοκτοκτονία στην Αμφιλοχία με θύμα μια 37χρονη μητέρα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο 42χρονος που, μετά την γυναικοκτονία της εν διαστάσει συζύγου του, αυτοκτόνησε, είχε κάνει κόλαση την ζωή της 37χρονης στην Αμφιλοχία καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, έπινε συνεχώς και κυκλοφορούσε μεθυσμένος.

Όλο και πιο συχνά συμπεριφερόταν άσχημα στην 37χρονη ενώ ένα από τα περιστατικά βίας εκτυλίχθηκε στην παραλία στην Αμφιλοχία.

Εκεί χτύπησε βίαια την 37χρονη με αποτέλεσμα να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον γιο της και να του ζητήσει να πάρει γρήγορα τηλέφωνο την αστυνομία.

Η μητέρα της 37χρονης περιγράφει το συγκλονιστικό περιστατικό: «Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε και κοιτάει το ρολόι το εγγόνι μου και βλέπει ότι δεν έχει έρθει σπίτι η μάνα του.

Και της λέει ”μαμά πού είσαι;”. Βασίλη πάρε τηλέφωνο το «100» του λέει, «με σκοτώνει ο πατέρας».

Τρεις ημέρες μετά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία η δολοφονία 

Μερικά 24ωρα πριν την στυγερή δολοφονία η 37χρονη είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, με τον 42χρονο να εξαφανίζεται για να μην συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι έντονοι καβγάδες φαίνεται να είχαν ξεκινήσει τον Μάιο καθώς είχαναλληλομηνυθεί, αλλά τότε αθωώθηκαν, ενδεχομένως γιατί δεν επέμειναν στο δικαστήριο στους ισχυρισμούς τους. 

Μάλιστα στο θύμα είχε προταθεί από την Αστυνομία να φιλοξενηθεί σε δομή για γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο ή να της χορηγηθεί κουμπί πανικού. Δυστυχώς όμως η 36χρονη αρνήθηκε και τις δύο λύσεις που της προτάθηκαν. </

«Έχει όπλο θα με σκοτώσει», η τελευταία κουβέντα

Η γυναίκα είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία προτού φτάσει στο σπίτι της καθώς τους κάλεσε και είπε πως «είμαι η Αρετή, έχει όπλο και θα με σκοτώσει» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα ακόλουθα: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής: Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.
Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο.

Το χρονικό της φρίκης

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/07/2024) όταν ο 42χρονος πήγε στο σπίτι της 37χρονης εν διαστάσει συζύγου του στο οποίο βρισκόταν και η 13χρονη κόρη τους. Το ζευγάρι έχει ακόμα ένα παιδί ενώ ο 42χρονος έμενε στο πατρικό του σπίτι.

Η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σπίτι, ενώ τον 42χρονο που κρατούσε καραμπίνα είδε ο κουμπάρος του που μένει στον πάνω όροφο και προσπάθησε να τον σταματήσει.

Εκείνη την ώρα, η 37χρονη επέστρεψε στο σπίτι της με αυτοκίνητο με τον 42χρονο να πηδάει από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στο καπό του αυτοκινήτου και να την πυροβολεί από το παρμπρίζ.

Δεν σταμάτησε εκεί αλλά την πυροβόλησε ξανά, τραυματίζοντάς την θανάσιμα και στη συνέχεια πήγε στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου και αυτοκτόνησε.

Μάλιστα κρατούσε όμηρο την 13χρονη κόρη του, για να υποχρεώσει την εν διαστάσει σύζυγό του να επιστρέψει στο σπίτι.

Οι απειλές που εξαπέλυε ήταν συνεχείς και μεταξύ άλλων είπε στη γυναίκα: «Αν δεν έρθεις, αν δεν γυρίσεις στο σπίτι, θα σκοτώσω το παιδί».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις