Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Κάρλος Αλκαράθ – Νόβακ Τζόκοβιτς 3-0: Τα highlights του τελικού στο Wimbledon

Κάρλος Αλκαράθ – Νόβακ Τζόκοβιτς 3-0: Τα highlights του τελικού στο Wimbledon
Reuters

Ο Κάρλος Αλκαράθ “πάτησε” με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 7-6) τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Wimbledon. Δείτε τα highlights του αγώνα.

Το remake του περυσινού (2023) τελικού του Wimbledon, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, είχε ακριβώς την ίδια κατάληξη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αυτή την φορά πολύ πιο εύκολα απ’ ότι πριν ένα χρόνο, με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 7-6), επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Στην 4η συμμετοχή στο λονδρέζικο Major, ο Αλκαράθ έφτασε ξανά μέχρι τον τελικό και πανηγύρισε απόλυτα δικαιολογημένα το back to back σηκώνοντας το τρόπαιο στον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας.

Έχοντας και το Roland Garros να κοσμεί την τροπαιοθήκη του, ο Αλκαράθ επανέλαβε με εμφατικό τρόπο τον περσινό του θρίαμβο απέναντι στον τεράστιο «Νολε», κερδίζοντάς τον ξανά, στο κεντρικό κορτ του All England Club.

Δείτε τα highlights του τελικού

Έτσι, ο Αλκαράθ έκανε το 4/4 στους τελικούς Grand Slam που έχει βρεθεί, ενώ νωρίτερα με την κατάκτηση του γαλλικού Όπεν έγινε ο νεαρότερος στην ιστορία που κατακτά Major σε όλες τις επιφάνειες.

Τέλος, από σήμερα είναι μόλις ο 6ος στα χρονικά του αθλήματος, μετά τους Μποργκ, Λέιβερ, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, που κατακτά back to back τα δύο πιο απαιτητικά Grand Slam της σεζόν σε Παρίσι και Λονδίνο!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις