Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Το τελευταίο αντίο στην Αρετή και οι άγνωστες πτυχές πίσω από το έγκλημα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Το τελευταίο αντίο στην Αρετή και οι άγνωστες πτυχές πίσω από το έγκλημα

Συγκλονισμένη η Αμφιλοχία από τη γυναικοκτονία, με θύμα την 36χρονη Αρετή, που το απόγευμα οδηγείται στην τελευταία της κατοικία. Πριν το έγκλημα ο 43χρονος δράστης είχε δείξει τις αρρωστημένες προθέσεις του.

Με την κηδεία της 36χρονης το απόγευμα (15-07-2024) γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας στην Αμφιλοχία, μετά τη γυναικοκτονία που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Τραγικά πρόσωπα πίσω από το έγκλημα, είναι τα δύο της παιδιά που είναι στην εφηβεία. Μέσα σε λίγα λεπτά έμειναν ορφανά από πατέρα και μητέρα. Ο 43χρονος σκότωσε την Αρετή τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου του 2024 και με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε. Έκανε πράξη τις απειλές του. Υλοποίησε αυτό που φοβόντουσαν στενοί συγγενείς και φίλοι της αδικοχαμένης γυναίκας. Με το πέρασμα του χρόνου, τους τελευταίους μήνες, η συμπεριφορά του γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Αρρωστημένη με απειλές και ξυλοδαρμούς.

Ένα από τα περιστατικά βίας εκτυλίχθηκε στην παραλία της Αμφιλοχίας. Η μητέρα της 36χρονης περιγράφει το συγκλονιστικό περιστατικό: «Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε. Ο γιος της, την πήρε τηλέφωνο και την ρώτησε: “μαμά πού είσαι;”. “Βασίλη πάρε τηλέφωνο το 100” του λέει, “με σκοτώνει ο πατέρας σου”».

Σύμφωνα με τη συντετριμμένη μητέρα του θύματος, το ζευγάρι είχε χωρίσει κάμποσο καιρό. «Δεν ήθελε να την δει με άλλο άντρα. Κακώς που δεν πήγα στην Αστυνομία εγώ. Την χτύπησε και την Τρίτη, ήταν πρησμένο το μάτι της. Πήγε στην Αστυνομία και εξαφανίστηκε ο κύριος» είπε η μητέρα της 36χρονης, προσθέτοντας για τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της: «Μου είπαν “την Αρετή την σκότωσε ο Μπάμπης”. Ούρλιαξα εγώ, βγήκε ο κόσμος έξω και μου λένε “τι έπαθες;” και λέω “δεν έχω άλλο ρε παιδιά, αυτό το ένα”. Αυτό το ένα μου το σκότωσε».

Σε ερώτηση για το αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς του δράστη, φανέρωσε: «Μιλήσαμε με τους γονείς του, τους είπε ο άντρας μου “το παιδί σας μας έκλεισε το σπίτι”» ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι παιδί ήταν η κόρη της, την περιγράφει ως έναν άνθρωπο που δούλευε ενώ κάνει αναφορά και στον δράστη: «Ήταν από 16 ετών μαζί, 20 χρόνια, ένα σκουπίδι ήταν αυτός. Του είχαμε πάρει φορτηγό, τον κάναμε νοικοκύρη».

Στις 12 Μαΐου, μάλιστα, όταν ο 43χρονος συνελήφθη και του αφαιρέθηκε η καραμπίνα, έπειτα από μία ακόμη επίθεση σε βάρος της Αρετής, η μήνυση που κι εκείνος υπέβαλε εναντίον της για να την τρομοκρατήσει, την ανάγκασε από φόβο να υποχωρήσει στην καταγγελία της. Απέσυρε τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα στις 4 Ιουνίου να του επιστραφεί η καραμπίνα, με την οποία τελικά ο 43χρονος την σκότωσε.

Η γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία

Ο κουμπάρος του ζευγαριού στην Αμφιλοχία περιγράφει καρέ καρέ τα τελευταία λεπτά πριν την γυναικοκτονία. Πριν ο εν διαστάσει σύζυγος σκοτώσει την Αρετή και στη συνέχεια αυτοκτονήσει. Μάλιστα σύμφωνα με το Star είπε πως ο δράστης απείλησε και τον ίδιο με την καραμπίνα. Άλλωστε ήταν ο πρώτος που αντίκρισε όταν έφτασε στο σπίτι. Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά.  Ο κουμπάρος προσπαθούσε να σταματήσει τον 42χρονο. Ακόμα και οι γείτονες άκουγαν τις φωνές.

Ο κουμπάρος του ζεύγους αναφέρει στην κατάθεσή του για την απειλή που δέχθηκε: «Του ξαναείπα: «Τι πας να κάνεις;». Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε. ΕΣτάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή.

Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα».

Μιλώντας στο Mega ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, τόνισε πως κανένας από τους γείτονες, που άκουσαν το περιστατικό, αλλά ούτε και οι κουμπάροι του ζεύγους δεν κάλεσαν την αστυνομία, μία πράξη που ίσως και να είχε αποτρέψει τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία.

«Υπάρχει ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει προηγούμενη καταγγελία, ιδιαίτερα σε τοπική κοινωνία. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πάει στο χωριό του, έπινε. Ακόμα και όταν παρήλθε το αυτόφωρο υπάρχει η δυνατότητα της προσαγωγής», σχολίασε με τη σειρά του ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας.

Εντός της ημέρας το πόρισμα της ιατροδικαστικής

Η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί την Δευτέρα (15/07/2024) θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της Αρετής. Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο τους παιδιά,13 και 16 ετών αντίστοιχα, που προσπαθούν να βρουν παρηγοριά στα λόγια και στις αγκαλιές στενών συγγενικών τους προσώπων.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχθεί στην κηδεία της Αρετής που θα τελεστεί στις 17:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αμφιλοχία. Οι γονείς της, τα παιδιά της, όλοι όσοι την αγάπησαν θα της πουν το τελευταίο αντίο, αδυνατώντας να πιστέψουν το κακό που έχει συμβεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις