Τρίτη, 16 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ηράκλειο: Εθελοντές Σαμαρείτες εντόπισαν αγνοούμενη γυναίκα – Βρέθηκε εξαντλημένη αλλά ζωντανή

Ηράκλειο: Εθελοντές Σαμαρείτες εντόπισαν αγνοούμενη γυναίκα – Βρέθηκε εξαντλημένη αλλά ζωντανή

Τέλος μπήκε στον εφιάλτη μίας ηλικιωμένη που αγνοούνταν στο Ηράκλειο Κρήτης και εν τέλει εντοπίστηκε από τη συμβολή των εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών.

Μεγάλη επιχείρηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε για τον εντοπισμό της αγνοούμενης στην Κρήτη και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατάφεραν να εντοπίσουν την ηλικιωμένη γυναίκα η οποία βρέθηκε πολύ ταλαιπωρημένη στον Κόκκινο Πύργο του Δήμου Φαιστού.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής (14.07.2024) από 14 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, οι οποίοι μετά από την επιτόπια παρουσία, με τους συγγενείς της αγνοούμενης, στον τόπο που χάθηκε ανέλυσαν και εκτίμησαν τις πιθανότητες της κατεύθυνσης της.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες, βρήκαν την αγνοούμενη καλά στην υγεία της αλλά εμφανώς εξαντλημένη, ξαπλωμένη σε ένα λιόφυτο, περίπου 700 μέτρα μακριά από το σπίτι της.

 

Άμεσα, ενημερώθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ λόγω της ψυχικής κατάστασης της γυναίκας, κλήθηκε στο σημείο ο ανιψιός της.

Δίπλα της ήταν οι πιο έμπειροι εθελοντές για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να προσέλθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Πηγή: Iatropedia.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις