Τρίτη, 16 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς που αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει, είχε συμμετάσχει σε διαφημιστικό σποτ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς που αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει, είχε συμμετάσχει σε διαφημιστικό σποτ

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο 20χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, εμφανίστηκε σε διαφήμιση της BlackRock Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ο Κρουκς, ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ, ήταν μαθητής στο λύκειο Bethel Park και εμφανίστηκε στη διαφήμιση του 2022 μαζί με άλλους εφήβους, προσθέτοντας ότι η διαφήμιση αποσύρθηκε.

«Το 2022, προβάλαμε μια διαφήμιση με έναν καθηγητή από το Λύκειο Bethel Park, στην οποία εμφανίστηκαν για λίγο στο σποτ αρκετοί μαθητές, συμπεριλαμβανομένου του Thomas Matthew Crooks», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της στο Reuters.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των Μυστικών Υπηρεσιών, αναφέρουν πως ο 20χρονος εργαζόταν ως ανειδίκευτος υπάλληλος κοντά στη γενέτειρά του στην Πενσιλβάνια. Αποφοίτησε από το λύκειο το 2022, έχοντας τη φήμη ενός έξυπνου, αλλά ήσυχου παιδιού.

Το απόγευμα του Σαββάτου (13.07.2004) ο Κρουκς ανέβηκε σε μια στέγη περίπου 140 μέτρα από τη σκηνή από όπου μιλούσε ο Τραμπ. Μετά άρχισε να πυροβολεί με το ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, το οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας του.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας 50χρονος άνδρας, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο θεατές και ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αφτί. Μια απόπειρα δολοφονίας που όξυνε ακόμη περισσότερο την ένταση και βάθυνε τον πολιτικό διχασμό στις ΗΠΑ.

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά το περιστατικό ως «απόπειρα δολοφονίας και πιθανό περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας».

Κάτοικος του Μπέθελ Παρκ, σε απόσταση περίπου μίας ώρας από την περιοχή που διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, ο Κρουκς ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών και φέτος θα ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο πατέρας του είναι εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος και η μητέρα του ψηφοφόρος των Δημοκρατικών. Ο ίδιος ο Κρουκς είχε κάνει δωρεά 15 δολαρίων στο Δημοκρατικό Κόμμα όταν ήταν 17 ετών.

Ο δράστης ήταν επίσης μέλος της λέσχης σκοποβολής, της Clairton Sportsmen’s Club, όπως επιβεβαίωσαν οι ιδιοκτήτες της χθες, ενώ καταδίκασαν τις ενέργειες του Κρουκς, χαρακτηρίζοντάς τες «παράλογη πράξη βίας».

Ο 20χρονος εργαζόταν ως βοηθός διαιτολόγου σε οίκο ευγηρίας, ανακοίνωσε η διευθύντριά του.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις