Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Μαίρη Χρονοπούλου: Το αφιέρωμα της Finos Film για την μεγάλη ηθοποιό που γεννήθηκε σαν σήμερα

Μαίρη Χρονοπούλου: Το αφιέρωμα της Finos Film για την μεγάλη ηθοποιό που γεννήθηκε σαν σήμερα
Φωτογραφία αρχείου - NDP

Σαν σήμερα (16.07.2024) πριν από 91 χρόνια, γεννήθηκε η αείμνηση σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Μαίρη Χρονοπούλου και η Finos Film θέλησε να «γιορτάσει» την επέτειο μέσα από ανάρτησή της στα social media.

Η μεγάλη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου (1960-1973), τιμήθηκε από τη Finos Film η οποία ανέβασε αποσπάσματα από τις πιο γνωστές ταινίες της, όπως το «Γοργόνες και Μάγκες» και το «Μια Κυρία στα Μπουζούκια».

«Σαγηνευτική παρουσία με αδιαμφισβήτητο ταλέντο στην υποκριτική αλλά και στο τραγούδι, η Μαίρη Χρονοπούλου διέπρεψε σε όλα τα κινηματογραφικά είδη (δράμα, κωμωδία και μιούζικαλ) και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου», έγραψε στην ανάρτησή της η Finos Film και συνέχισε:

«Γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Ιουλίου του 1933, και τη θυμόμαστε μέσα από δύο εμβληματικούς της ρόλους στις ταινίες “Γοργόνες και Μάγκες” και “Μια Κυρία στα Μπουζούκια”».

Η Μαίρη Χρονοπούλου το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου στο 28ο φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην ταινία «Τα Παιδιά της Χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου.

Το 2021 η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου της απένειμε Τιμητικό Βραβείο στη 12η απονομή των Βραβείων ΙΡΙΣ για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Η Ελληνίδα ντίβα πέθανε στις 6 Οκτωβρίου 2023 σε ηλικία 90 χρονών μετά από πτώση που είχε στο σπίτι της και της προκάλεσε αιμάτωμα στο κεφάλι.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις