Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Αμετανόητος ο Πολάκης: Μπούρδες τα περί σεξιστικής επίθεσης – Πηγές ΝΔ: Υποκριτική η συγγνώμη Κασσελάκη σε Συρεγγέλα

Αμετανόητος ο Πολάκης: Μπούρδες τα περί σεξιστικής επίθεσης – Πηγές ΝΔ: Υποκριτική η συγγνώμη Κασσελάκη σε Συρεγγέλα

«Λέξη δεν παίρνω πίσω» λέει ο Παύλος Πολάκης που εμφανίζεται αμετανόητος για την άγρια σεξιστική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της γραμματέως της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασής του σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας (15.7.24). 

Ο Παύλος Πολάκης που κάλεσε τη Μαρία Συρεγγέλα να πάει «να κάνει καμιά δουλειά» και όταν εκείνη αντέδρασε της είπε να το «βουλώσει», έκανε ανάρτηση στο Facebook, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, χαρακτηρίζοντας «μπούρδες τα περί σεξιστικής επίθεσης». Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στη Μαρία Συρεγγέλα για να ζητήσει συγγνώμη από τον Παύλο Πολάκη, μια συγγνώμη που την χαρακτηρίζουν «υποκριτική» καθώς λίγα λεπτά αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ανάρτηση στα social media όπου επιμένει στα όσα είπε.

«Αφήστε κατά μέρος τις μπούρδες περί “σεξιστικής επίθεσης Πολάκη στη Συρεγγέλα” και ζητήστε ταπεινή συγγνώμη του τύπου “συγγνώμη έσφαλα δεν θα επαναληφθεί” για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογράφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας!!! Άντε μπράβο», υποστηρίζει στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης.

Και συνεχίζει: «Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες σε μια βουλευτή που δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουγεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από το υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ. Μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουνν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ξεφτίλισμα της πολιτικής της ΝΔ με τους ανασφάλιστους!».

«Ούτε λέξη πίσω, θα σας πληρώνουμε με το αντίτιμο που αξίζει η ανάλγητη πολιτική σας!».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 02:00 του βίντεο:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα διαγραφής Πολάκη, όπως κάλεσε η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλο Πολάκη, τον Στέφανο Κασσελάκη να πράξει.

«Πρόκειται για φραστικό ατόπημα, δεν υπάρχει θέμα διαγραφής», αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το θέμα είναι ότι εκατοντάδες ανασφάλιστοι πολίτες δεν μπορούσαν να γράφουν φάρμακα και εξετάσεις.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να απεγκλωβιστεί πετώντας την μπάλα στην εξέδρα», σημειώνουν.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Κασσελάκης τηλεφώνησε στην κ. Συρεγγέλα για να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαλέσει τον Δημήτρη Κυριαζίδη για το ομοφοβικό σχόλιο που είχε κάνει εναντίον του, «όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνοντας πως σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση.

Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους.

Μάλιστα η κ. Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Αναμένουμε οι επόμενες «πηγές» της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ‎

«Συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», σημειώνουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις