Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ισπανία: Ατύχημα με λεωφορείο που «σηκώθηκε όρθιο» σε σήραγγα – 3 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Ισπανία: Ατύχημα με λεωφορείο που «σηκώθηκε όρθιο» σε σήραγγα – 3 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα (16.07.2024), όταν ένα λεωφορείο με προορισμό τη Βαρκελώνη κατέληξε σε σχεδόν κάθετη θέση σε σήραγγα της Πινέδα ντε Μαρ.

Το λεωφορείο που μετέφερε εργάτες της Inditex ανατράπηκε και βρέθηκε σε σχεδόν κάθετη θέση στην έξοδο μιας σήραγγας στην Πινέδα ντε Μαρ, 75 μίλια από τη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 52 άνθρωποι, εκτελούσε δρομολόγιο από την Τορντέρα της Βαρκελώνης, προς τη βορειοανατολική περιφέρεια Καταλωνία, όπου βρίσκεται ένα εργοστάσιο της μάρκας Zara, δήλωσε ο δήμαρχος της Πινέδα ντε Μαρ, Χαβιέ Αμόρ, στη δημόσια τηλεόραση TVE της Ισπανίας.

Οι τρεις επιβάτες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία και δεκάδες άλλοι έλαβαν ιατρική φροντίδα κοντά στην περιοχή ή διακομίστηκαν σε κέντρα υγείας σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία του ατυχήματος.

Η Inditex αρνήθηκε να κάνει σχόλια και παρέπεμψε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η τροχαία προειδοποίησε τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναμένουν πως οι εργασίες για την απομάκρυνση του λεωφορείου θα διαρκέσουν αρκετές ώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις