Τρίτη, 16 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Σάνεν Ντόχερτι: Ο γιατρός της αποκαλύπτει τις σπαρακτικές τελευταίες στιγμές πριν πεθάνει: «Δεν ήταν έτοιμη να “φύγει”»

Σάνεν Ντόχερτι: Ο γιατρός της αποκαλύπτει τις σπαρακτικές τελευταίες στιγμές πριν πεθάνει: «Δεν ήταν έτοιμη να “φύγει”»
Φωτογραφία: Reuters

Ο γιατρός της Σάνεν Ντόχερτι  αποκάλυψε τις σπαρακτικές τελευταίες στιγμές της αγαπημένης ηθοποιού του «Beverly Hills 90210», λίγο πριν εκείνη φύγει από τη ζωή, σε ηλικία 53 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Η Σάνεν Ντόχερτι, πρωταγωνίστρια του «Beverly Hills, 90210» έσβησε το περασμένο Σάββατο (13.07.2024) και λίγα εικοσιτετράωρα μετά, ο γιατρός της αποκάλυψε ότι οι στιγμές της ηθοποιού πριν το τέλος ήταν «θλιβερές» και «όμορφες».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο People, ο ογκολόγος Dr. Lawrence D. Piro σημείωσε σχετικά:

«Τις τελευταίες ώρες, ήταν σε ένα μέρος όπου ήταν πολύ άνετα – κοιμόταν και βρισκόταν σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ήταν περιτριγυρισμένη από μερικούς από τους πολύ στενούς της φίλους», δήλωσε .

«Μέσα στο δωμάτιο ήταν μια ομάδα από τους πολύ καλούς της φίλους που της έδιναν πολλή φροντίδα και υποστήριξη. Ήταν μελαχγολικό και θλιβερό, αλλά όμορφο και γεμάτο αγάπη».

«Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό ήταν ότι δεν ήταν έτοιμη να φύγει γιατί αγαπούσε τη ζωή», πρόσθεσε.

Η Doherty διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015, υπομένοντας μαστεκτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2017, ο καρκίνος παρέμεινε σε ύφεση, αλλά τον Φεβρουάριο του 2020 ανακοίνωσε ότι είχε καρκίνο του μαστού 4ου σταδίου.

Στο επεισόδιο της 24ης Ιουνίου του podcast «Let’s Be Clear», η Doherty μίλησε για την απόφασή της να υποβληθεί σε έναν ακόμη γύρο χημειοθεραπείας.

«Πρέπει να ξαναρχίσω χημειοθεραπεία και είναι πραγματικά δύσκολο», είπε τότε. «Η ιδέα ότι θα το ξαναπεράσω από την αρχή με έχει καταστρέψει».

Μαζί με τον γιατρό της, τον ογκολόγο Dr. Lawrence D. Piro / Instagram 

Μιλώντας για τη μάχη της αείμνηστης ηθοποιού με τον καρκίνο, ο Dr. Piro είπε ότι «συνεχίσαμε μέχρι που δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε άλλο».

«Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε, ήταν στη διαδικασία να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είχαν πάρει μια αρκετά σημαντική τροπή», είπε στο People.

«Η συζήτηση αφορούσε την αγάπη και την υποστήριξη και τη φροντίδα και εξακολουθούσε να παλεύει. Ήθελε να συνεχίσει να παίρνει θεραπεία και να παλεύει, παρόλο που η φυσική της κατάσταση είχε πάρει μια μικρή κάμψη. Και έτσι κάναμε».

Και ενώ η ηθοποιός είχε μόνο μια «περιορισμένη κατάσταση επιλογών», δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα.

«Αυτό δεν ήταν καν ανοιχτό προς συζήτηση, γιατί η Shannen δεν ζούσε έτσι. Ήταν μια απίστευτη πολεμίστρια σε ό,τι έκανε», πρόσθεσε ο Dr. Piro.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις