Τρίτη, 16 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ένας αφανής λόγος για τον οποίο ο Τραμπ επέλεξε τον Βανς: Το μονοσύλλαβο επώνυμό του

Ένας αφανής λόγος για τον οποίο ο Τραμπ επέλεξε τον Βανς: Το μονοσύλλαβο επώνυμό του
Reuters

Το μονοσύλλαβο επίθετό του φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του 40χρονου Ρεπουμπλικάνου Τζέι Ντι Βανς για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τη Δευτέρα (15.07.2024) τον 40χρονο γερουσιαστή του Οχάιο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Τώρα ξένα δημοσιεύματα θέλουν τον «πραγματικό λόγο» επιλογής του Τζέι Ντι Βανς για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι το μικρό επίθετό του, μόλις 4 γραμμάτων.

Άλλωστε ο Τραμπ τρελαίνεται με τις μικρές, ισχυρές λέξεις και το έχει πει πολλές φορές.

Το δίδυμο «Τραμπ – Βανς» ακούγεται πιασάρικο, και αυτό μπορεί να είναι σχεδιασμένο.

Η αγάπη του Τραμπ για τις σύντομες, γλαφυρές λέξεις είναι γνωστή, και η επιλογή του Βανς ως υποψήφιου αντιπροέδρου του ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το μοτίβο, σημειώνει η USA Today.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, ο Τραμπ έχει προτιμήσει τα μονοσύλλαβα ονόματα, θεωρώντας τα ισχυρά, ξεκάθαρα και σκληρά.

Αυτό ήταν εμφανές όταν επέλεξε τον Μάικ Πενς ως αντιπρόεδρό του το 2016. Εν τω μεταξύ, ονόματα όπως το «Doug» Burgum και «Tim» Scott δεν προκρίθηκαν, παρά την πολιτική τους βαρύτητα.

Αυτή η προτίμηση επεκτείνεται και στην καθημερινή του διάλεκτο. Οι ομιλίες του Τραμπ είναι γεμάτες με απλές, μονοσύλλαβες λέξεις.

Μια ανάλυση το 2018 έδειξε ότι ο Τραμπ επικοινωνούσε με το χαμηλότερο γλωσσικό επίπεδο από οποιονδήποτε πρόεδρο μετά τον Χέρμπερτ Χούβερ (σσ 31ος πρόεδρος των ΗΠΑ).

Το λεξιλόγιο και η γραμματική του είναι πολύ πιο απλές σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

Ο στρατηγικός χαρακτήρας της απλότητας

Αυτή η απλότητα θα μπορούσε να έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Η απλή γλώσσα του Τραμπ καθιστά τα μηνύματά του προσιτά σε ένα ευρύ ακροατήριο.

Οι σύντομες, εντυπωσιακές λέξεις του βρίσκουν απήχηση σε πολλούς, κόβοντας το θόρυβο και μένοντας στο μυαλό των υποστηρικτών του.

Λέξεις όπως «μάχη», «τείχος» και «θέσεις εργασίας» είναι βασικά στοιχεία στις ομιλίες του, αναδεικνύοντας την άμεση προσέγγισή του.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Εν τω μεταξύ, δισύλλαβα παρατσούκλια όπως «Sleepy» Joe Biden ή «Crooked» Hillary Clinton χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουν τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η επιλογή του Βανς, ενός ονόματος τόσο περιεκτικού και απλού όσο το όνομα του Τραμπ, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτό το ήθος.

Στον κόσμο του Τραμπ, η συντομία ισοδυναμεί με δύναμη, και η επιλογή του υποψήφιου συνεργάτη του αντικατοπτρίζει αυτή την πεποίθηση.

Το «Τραμπ-Βανς» δεν είναι απλώς ένα εισιτήριο αλλά θα μπορούσε να είναι μια απόδειξη της διαρκούς δύναμης των απλών, γλαφυρών λέξεων στην αμερικανική πολιτική, σημειώνει το δημοσίευμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις