Τρίτη, 16 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΟΕΕ: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΟΕΕ: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην πληρέστερη ενημέρωση των μελών του ΟΕΕ υπέγραψαν σήμερα (16.7.2024) το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα 

Το μνημόνιο υπέγραψαν στα γραφεία της Τράπεζας (HDB), ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, και η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ισμήνη Παπακυρίλλου, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΕΕ, Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου.

Οι κοινές δράσεις που προβλέπονται στο MoU (Μνημόνιο Συνεργασίας) περιλαμβάνουν:

  • Αμοιβαίες επισκέψεις και συνεργασίες: Δράσεις με αμοιβαίες επισκέψεις, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
  • Webinars: Διαδικτυακά σεμινάρια με θεματικές ενότητες που αφορούν την ενημέρωση των μελών του ΟΕΕ για χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB.
  • Συνεχής ενημέρωση: Παροχή συνεχούς ενημέρωσης στα μέλη του ΟΕΕ για ευκαιρίες χρηματοδότησης και νέες χρηματοδοτικές λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας.

Μετά τη συνάντηση, αποφασίστηκε οι πρώτες κοινές εκδηλώσεις και δράσεις των δύο φορέων να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο από τη Βόρειο Ελλάδα, με την ευκαιρία της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας: «Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο του ρόλου του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της για θέματα οικονομίας, διευρύνει τις κινήσεις του και στην κατεύθυνση της στήριξης των λογιστών-φοροτεχνικών και των οικονομολόγων μελών του. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί ακόμα ένα βήμα ενίσχυσης της ενημέρωσης των μελών μας, ώστε να συμβουλεύουν και να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους πελάτες τους στην εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο και έντονα ανταγωνιστικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον».

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ισμήνη Παπακυρίλλου, δήλωσε: «Προσβλέπουμε σε ακόμη πιο στενή και εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου ώστε όλοι μαζί να εργαστούμε για την υλοποίηση του κεντρικού μας στόχου: τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας βελτιώνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ευκολότερη πρόσβαση στην χρηματοδότηση και τη διεύρυνση του κύκλου των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων σε στενή συνεργασία με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Από κοινού με το Οικονομικό Επιμελητήριο, θα δημιουργήσουμε νέα στοχευμένα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις