Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Φρέντι Μπελέρης: Θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο της ποινής μου όποιο και αν είναι αυτό

Φρέντι Μπελέρης: Θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο της ποινής μου όποιο και αν είναι αυτό
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η σημερινή είναι μέρα «μεγάλης χαράς και συγκίνησης», δηλώνει από το Στρασβούργο στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος αποφυλακίστηκε χθες (15.07.2024).

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης νιώθει μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό για την πίστη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

Είπε μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (16.07.2024) στο δελτίο του ΑΝΤ1, πως όλον αυτόν τον καιρό λαμβάνει πολλά μηνύματα συμπαράστασης.

Σχετικά με το μέλλον του και το αν ελπίζει να αποφυλακιστεί είπε πως την ερχόμενη Παρασκευή πρέπει να παρουσιαστεί στις φυλακές. «Έχω κάνει αίτημα αποφυλάκισης. Θα επιστρέψω στην Χειμάρρα. Είναι το σπίτι μου. Δεν πρόκειται να φύγω. Θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο της ποινής μου όποιο και αν είναι αυτό».

Επεσήμανε πως η Χειμάρρα είναι ένα μέρος που κατοικείται από Έλληνες και Αλβανούς, οι οποίοι συνυπάρχουν για πάρα πολλά χρόνια και έτσι πρέπει να συμβαίνει. «Θα πρέπει να έχουμε πολιτικά δικαιώματα. Να έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κράτος δικαίου στην Αλβανία υπογράμμισε πως «Πάρα πολλές περιπτώσεις δείχνουν ότι η δικαιοσύνη και η διάκριση των εξουσιών δεν λειτουργεί. Η Αλβανία είναι ευρωπαιϊκή χώρα γεωγραφικά και θέλω να πιστεύω και πολιτισμικά. Η ηγεσία της όμως δεν έχει κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, αναφερόμενος στα καθήκοντά του, τόνισε πως είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν και πως θα αναζητήσει την βοήθεια παλαιότερων Ελλήνων Ευρωβουλευτών. «Θα τα καταφέρω επάξια» δήλωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις