Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Καβάλα: Δένουν παράνομα και κλειδώνουν με λουκέτα ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία Οφρυνίου

Καβάλα: Δένουν παράνομα και κλειδώνουν με λουκέτα ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία Οφρυνίου

Οι εικόνες στην παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα προκαλούν αντιδράσεις. Μια σειρά από ξαπλώστρες και ομπρέλες παραμένουν παράνομα δεμένες και κλειδωμένες, επειδή αυτή η κατάσταση βολεύει ορισμένους.

Αυτό που κάνουν είναι παράνομο και οι ίδιοι το γνωρίζουν καλά. Το συνεχίζουν όμως επειδή αυτή η κατάσταση τους εξυπηρετεί. Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στην παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα, παραμένουν κλειδωμένες και δεμένες όσοι εκείνοι απουσιάζουν. Είναι ιδιοκτήτες κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή που αποφάσισαν «με το έτσι θέλω» να έχουν μια μόνιμη θέση στην παραλία. Ο Δήμος Παγγαίου, στον οποίο υπάγεται η παραλία, υπόσχεται ότι θα παρέμβει και θα δώσει τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες.

Το φαινόμενο των πακτωμένων ομπρελών και καθισμάτων στις ακτές από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε πάρα πολλές παραλίες της Χαλκιδικής αλλά και άλλων περιοχών στη Βόρεια Ελλάδα.

Περίτρανο παράδειγμα η παραλία του Οφρυνίου ή της Τούζλας -όπως είθισται να λέγεται εδώ και χρόνια- στην Καβάλα, η οποία ανήκει διοικητικά στον Δήμο Παγγαίου.

Οι πακτωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες των πολιτών μοιάζουν σαν κακόγουστη εικαστική παρέμβαση ή σαν να έχουν «φυτρώσει» κατά μήκος της απέραντης παραλίας. Το βίντεο και οι φωτογραφίες του thestival.gr είναι αποκαλυπτικές της θλιβερής κατάστασης η οποία αποτυπώνει το μέγεθος της ασέβειας που επιδεικνύουν πολλοί προς τους συνανθρώπους τους και φυσικά την στρεβλή αντίληψη περί ιδιοκτησίας που διέπει ορισμένους πολίτες που έχουν αγοράσει εξοχικό σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή.

Θεωρούν ότι τους ανήκουν και κάνα δυο τετραγωνικά μέτρα από την κοντινή ακτή και έτσι στήνουν μόνιμα τις ομπρέλες τους και τις ξαπλώστρες τους. Μάλιστα, οι περισσότεροι εκ των παρανομούντων που «χτίζουν» τις ομπρέλες στην άμμο, κλειδώνουν με αλυσίδες και λουκέτα τις ξαπλώστρες πάνω στις ομπρέλες για να μην τα κλέψουν επιτήδειοι.

Οι πακτωμένες ομπρέλες που κάθε ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας αφήνει ολημερίς και ολονυχτίς στην παραλία προκειμένου να μην «ταλαιπωρείται» κουβαλώντας καθημερινά, αποτελούν -ομοίως με τα beach bar που παρανομούν- καταπάτηση δημόσιου χώρου που στερεί από άλλους πολίτες το δικαίωμα να απολαύσουν την παραλία και την θάλασσα.

Ο Δήμος Παγγαίου έχει ενημερωθεί και όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Κέντζογλου, θα υπάρξει παρέμβαση ώστε να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό που συμβαίνει στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις