Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

EUROXX για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή – στόχος 26 ευρώ με 46% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα

EUROXX για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή – στόχος 26 ευρώ με 46% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα

Με νέο της report η EUROXX χρηματιστηριακή ανεβάζει τον πήχη για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θέτοντας την τιμή – στόχο στα 26 ευρώ (από 20,2 ευρώ προηγουμένως).

Τα νέα για την πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και το θετικό Outlook για τον τομέα των υποδομών υποστηρίζουν ακόμα περισσότερο την θετική άποψη της EUROXX χρηματιστηριακής για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, με την ολοκλήρωση των υφιστάμενων έργων, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα απολαμβάνει EBITDA για το 2028 πάνω από 700 εκατ. ευρώ, με σημαντική ροή μερισμάτων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Από την επανέναρξη κάλυψης της μετοχής από την χρηματιστηριακή τον Ιανουάριο του 2024 η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 29%.

Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με 8,5x EV/EBITDA του 2028 (δηλαδή μετά την πλήρη ενσωμάτωση του EBITDA των μεγάλων έργων που αναμένονται να μπουν σταδιακά κατά το 2024 – 25Ε). Ακόμα, η εισροή μετρητών από την πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παρέχει περαιτέρω δυνατότητες ανόδου δεδομένης της επενδυτικής ισχύος των 2 δισ. ευρώ.

Τα μετρητά από την πώληση του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (880 εκατ. ευρώ) θα παρέχουν σημαντική επενδυτική ισχύ για τις τρέχουσες επενδυτικές δεσμεύσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Αττική και Εγνατία Οδός) αλλά και εν όψει των νέων έργων υποδομής στην Ελλάδα την επόμενη πενταετία (40 – 50 δισ. ευρώ συνολικά, με 8 – 10 δισ. ευρώ τους επόμενους 18 – 24 μήνες).

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα μετρητά από τη συναλλαγή για να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων έργων με ισχύ πυρός 2 δισ. ευρώ για νέες ευκαιρίες (ή/και πληρωμές μερισμάτων).

Η EUROXX σημειώνει πως έχει ενημερώσει το μοντέλο για να συμπεριλάβει την συναλλαγή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αλλά και τις θετικές προοπτικές από τον κλάδο της κατασκευής.

Τώρα αναμένεται ότι το EBITDA θα φτάσει την καθοδήγηση του 0,7 – 0,8 δισ. ευρώ έως το 2028 από περίπου 0,4 δισ. ευρώ το 2024, λόγω της ενοποίησης και της ωριμότητας των νέων παραχωρήσεων.

Σχετικά με την αποτίμηση, η μέθοδος Sum-Of-The-Parts (λαμβάνοντας υπόψιν ένα conglomerate discount 10%) καταλήγει σε μια τιμή στόχο 26 ευρώ/μτχ με περιθώριο ανόδου 46% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις