Παρασκευή, 16 Αυγ.
34oC Αθήνα

Αριζόνα: Η 2χρονη κόρη του πέθαινε μέσα στο αυτοκίνητο και αυτός έπαιζε PlayStation – Τα οργισμενα SMS με τη σύζυγό του

Αριζόνα: Η 2χρονη κόρη του πέθαινε μέσα στο αυτοκίνητο και αυτός έπαιζε PlayStation – Τα οργισμενα SMS με τη σύζυγό του

Μόνο οργή προκαλεί η είδηση από την Αριζόνα ότι ένας πατέρας κατηγορείται ότι άφησε την 2χρονη κόρη του να πεθάνει μέσα στο αυτοκίνητο υπό συνθήκες καύσωνα ενώ αυτός έπαιζε PlayStation.

Το εξοργιστικό είναι ότι, όπως προέκυψε, ο ασυνείδητος άνδρας έπαιζε περισσότερο από τρεις ώρες παιχνίδια στο PlayStation τη στιγμή που το παιδί του ξεψυχούσε μέσα στο αυτοκίνητο, έξω από το σπίτι τους στην Αριζόνα.

Ο 37χρονος Christopher Scholtes, πατέρας τριών παιδιών, ισχυρίστηκε ότι άφησε τη μικρή Parker Scholtes να κοιμάται μέσα στο ΙΧ μόνο για 30 λεπτά αφού επέστρεψε στο σπίτι από τα ψώνια, επειδή δεν ήθελε να την ξυπνήσει.

Ωσυόσο, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο άντρας έπαιζε με βιντεοπαιχνίδια για περισσότερες από τρεις ώρες – μέχρι που η τρομοκρατημένη γιατρός σύζυγός του επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε το κορίτσι νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο άντρας συνελήφθη την Παρασκευή (12.07.2024) και κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου βαθμού και κακοποίηση παιδιών μετά τον θάνατο της Parker Scholtes. Η κονσόλα του κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του στο Marana βόρεια της Τουσόν της Αριζόνα, την περασμένη εβδομάδα.

Τα οργισμένα SMS

Καθώς η Parker μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, η σύζυγός του του έστειλε μήνυμα λέγοντας: «Σου είπα να σταματήσεις να τις αφήνεις στο αυτοκίνητο! Πόσες φορές σ’ το έχω πει;». Αργότερα πρόσθεσε: «Τη χάσαμε, ήταν τέλεια».

Ο Scholtes απάντησε: «Μωρό μου, συγγνώμη! Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό… Σκότωσα το μωρό μας, αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια».

Ο Christopher Scholtes είπε στην αστυνομία ότι έφτασε στο σπίτι γύρω στις 14:30 και στάθμευσε το αυτοκίνητο έξω, επειδή το γκαράζ ήταν γεμάτο με όργανα γυμναστικής.

Είπε ότι ξέχασε ότι το κορίτσι ήταν ακόμα στο κάθισμα του αυτοκινήτου πριν η σύζυγός του επιστρέψει στο σπίτι στις 4 μ.μ. και κάνει τη φρικτή ανακάλυψη.

Αλλά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που εξέτασε η αστυνομία, δείχνει ότι έφτασε έξω από το σπίτι λίγο μετά τις 12:30 μ.μ., αφήνοντας την Πάρκερ στο αυτοκίνητο με 42 βαθμούς Κελσίου για περισσότερες από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Christopher Scholtes «αποσπάστηκε παίζοντας το παιχνίδι του…» – ενώ τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού είπαν στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας τους συχνά άφηνε και τα τρία παιδιά μόνα τους στο αυτοκίνητο, ενώ βρισκόταν στο σπίτι.

Ο αφηρημένος μπαμπάς είπε στην αστυνομία ότι άφησε τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο για τον Πάρκερ, αλλά παραδέχτηκε ότι γνώριζε ότι θα έκλεινε αυτόματα μετά από 30 λεπτ.

Στο δικαστήριο, η σύζυγός του παρακάλεσε τον δικαστή να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι τη δίκη, χαρακτηρίζοντας την τραγωδία «μεγάλο λάθος».

«Απλώς ζητώ αν μπορείτε να του επιτρέψετε να επιστρέψει στο σπίτι μας, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη διαδικασία του πένθους, να θάψει την κόρη μας μαζί μας την ερχόμενη εβδομάδα και να μπορέσουμε να περάσουμε όλη αυτή τη διαδικασία μαζί ως οικογένεια», είπε στον δικαστή.

«Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος δεν τον αντιπροσωπεύει», δήλωσε η Erika Scholtes. «Θέλω απλώς τα κορίτσια να δουν τον πατέρα τους – να μην χρειαστεί να τους πω απόψε ότι θα πρέπει να υποστούν άλλη μια απώλεια».

Ο δικαστής όρισε εγγύηση 25.000 δολάρια παρά το αίτημα των εισαγγελέων για εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις