Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η Νταϊάνα ήθελε να«πικάρει» τη Σάρα Φέργκιουσον: Ο λόγος που συνάντησε μυστικά τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ στη Νέα Υόρκη

Η Νταϊάνα ήθελε να«πικάρει» τη Σάρα Φέργκιουσον: Ο λόγος που συνάντησε μυστικά τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ στη Νέα Υόρκη
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκείνος γόνος της πιο γνωστής πολιτικής δυναστείας της Αμερικής και εκείνη μια πραγματική royalty. Ο λόγος για τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα που το 1995 συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Τότε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και Τζον Κένεντι Τζούνιορ ήταν δύο από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη. Οπότε το να κλειστεί μια μυστική συνάντηση μεταξύ τους στη Νέα Υόρκη δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Περισσότερο έμοιαζε με δύσκολη αποστολή ειδικά όταν και οι δύο πλευρές καταδιώκονταν από παπαράτσι. 

Αλλά, το κατόρθωσαν. Η συνάντηση θα γινόταν με αφορμή την επίσκεψη της Νταϊάνα στη Νέα Υόρκη. Μέχρι τώρα οι λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης δεν είχαν δημοσιοποιηθεί.
Αλλά όπως προείπαμε… μέχρι τώρα που αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα συμφώνησε σε μια μυστική συνάντηση σε ξενοδοχείο με τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ. 

Η συνάντηση οργανώθηκε αρχικά με επιθυμία του Τζον Κένεντι Τζούνιορ ο οποίος ήλπιζε να πείσει τη μόλις χωρισμένη από τον Κάρολο Νταϊάνα να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού του «George».

Ωστόσο, μια νέα βιογραφία για τον γόνο μίας από τις ισχυρότερες οικογένειας των ΗΠΑ αποκάλυψε τώρα ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο είπε «ναι» στη συνάντηση μπορεί να ήταν κάπως… διαφορετικός.

«Δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, οπότε αυτό το έκανε από μόνο του αρκετά διασκεδαστικό» θυμάται ο προσωπικός γραμματέας της Νταϊάνα, Patrick Jephson, στις σελίδες του βιβλίου JFK Jr: An Intimate Oral Biography, γραμμένο από την RoseMarie Terenzio, πρώην βοηθό του Κένεντι, και τη Liz McNeil.

«Η Νταϊάνα ήθελε να γίνει διακριτικά η συνάντηση, επειδή είχε όλες τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε μια μεγάλη κουτσομπολίστικη ιστορία, έτσι δεν είναι; Ο πιο περιζήτητος εργένης του κόσμου… και εκείνη που μόλις είχε χωρίσει... Αυτό και μόνο αρκούσε για να τροφοδοτήσει φανταστικές ιστορίες» συνεχίζει ο Patrick Jephson.

«Δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο επουδενί, αλλά ήταν και πολύ περίεργη να τον γνωρίσει. Εν μέρει, νομίζω, επειδή άρεσε τόσο πολύ στη Σάρα Φέργκιουσον και η Νταϊάνα ήθελε, νομίζω, να την πικάρει».

Η RoseMarie, το άλλοτε δεξί χέρι του Κένεντι και επικεφαλής του προσωπικού του Τζορτζ, γράφει ότι η Νταϊάνα επρόκειτο να μείνει στο ξενοδοχείο Carlyle και είχε κανονίσει συνάντηση με την πριγκίπισσα ένα απόγευμα μέσα στην εβδομάδα για να συζητήσουν την πιθανότητα μιας συνέντευξης.

«Υπήρχε έντονη ανησυχία», θυμάται. «Θα έπρεπε να μπει από την μπροστινή πόρτα; Θα έπρεπε να μεταμφιεστεί; Γιατί θα ξεσπούσαν φήμες ότι έχει σχέση μαζί της. Ήταν οι δύο πιο διάσημοι άνθρωποι στον πλανήτη».

Τελικά, μπήκε από την μπροστινή πόρτα χωρίς να γίνει αντιληπτός, αποφεύγοντας τους παπαράτσι που περίμεναν στο πλάι του ξενοδοχείου την Νταϊάνα.

Ο βοηθός της Νταϊάνα συνάντησε τον Κένεντι έξω από το μπαρ του ξενοδοχείου σε ένα «μάλλον σκοτεινό διάδρομο» και τον πήγε στο ρετιρέ, όπου έμενε η Νταϊάνα.

«Ήταν έξυπνος και εκείνη ήταν έξυπνη. Ήταν μια συνάντηση επαγγελματική». 

Ωστόσο, ο Jephson λέει ότι ο Κένεντι φαινόταν να τρέμει με δέος για την όμορφη γυναίκα που καθόταν απέναντί του, εξηγώντας ότι δεν ένιωθε άβολα, αλλά σίγουρα φαινόταν ότι προσπαθούσε να δείξει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά.

Εκείνη, από την άλλη ήταν πολύ ψύχραιμη, χαμογελαστή και φιλόξενη.

Έκανε την πρότασή του για το εξώφυλλο και η Νταϊάνα αρνήθηκε με σεβασμό, με τη Σίντι Κρόφορντ να γίνεται τελικά η πρωταγωνίστρια του εξώφυλλου σε εκείνο το τεύχος, αλλά ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ και η Νταϊάνα μιλούσαν για αρεκτή ώρα.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ τις λέξεις», λέει ο Jephson, «αλλά υπήρχε ένας βαθμός συμπάθειας» και συνεχίζει:

«Η ίδια ένιωθε συμπάθεια για το γεγονός πως κι εκείνος μεγάλωσε με ένα βαρύ όνομα και ότι ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Μπορούσε να ταυτιστεί με όλα αυτά.

Δεν τον έβλεπε όπως τον έβλεπε ο υπόλοιπος κόσμος. Σαν αυτόν τον μεγάλο, διάσημο, όμορφο τύπο. Τον έβλεπε, νομίζω, μάλλον ευάλωτο επειδή είχε μεγαλώσει μες στα φώτα της δημοσιότητας».

Για να καταλήξει: «Είδε σε εκείνον ένα άλλο θύμα της δημοσιότητας και της δυσκολίας να ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Και νομίζω ότι αυτό δημιούργησε μια σύνδεση μεταξύ τους».

Δυο χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση o Τζον Κένεντι Τζούνιορ δεν το είχε βάλει κάτω κι επανήλθε με νέα πρόταση για συνέντευξη. «Στις 3 Φεβρουαρίου 1997, έγραψε στον John ένα σημείωμα από το παλάτι του Kensington. Έχω ακόμα ένα αντίγραφο», γράφει.

Έλεγε «δυστυχώς» ότι έπρεπε να απορρίψει την προσφορά του και ότι θα επικοινωνούσε ξανά μαζί του όταν θα ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Στο τέλος, έγραφε: «Ελπίζω» – και υπογράμμισε το «ελπίζω» – «τα μέσα ενημέρωσης να αφήσουν ήσυχους τόσο εσάς όσο και την Κάρολιν. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι χειρότεροι παπαράτσι είναι εδώ στην Ευρώπη».

Πληροφορίες από Dailymail

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις