Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Καιρός: «Κολλημένος» ο υδράργυρος πάνω από τους 40°C – Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών

Καιρός: «Κολλημένος» ο υδράργυρος πάνω από τους 40°C – Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών

Εξαντλητική είναι η ζέστη που επικρατεί για 11η μέρα, σήμερα Πέμπτη (18.7.2024), και όπως όλα δείχνουν οι υψηλές θερμοκρασίες ήρθαν για να μείνουν.

Την ίδια ώρα δεν διαφαίνεται άμεσα υποχώρηση της θερμοκρασίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα. Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών, όπου μέχρι την Τετάρτη (24.7.2024) φαίνεται πως η ζέστη επιμένει και τα θερμόμετρα θα μείνουν «κολλημένα» πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Σάκης Αρναούτογλου σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, στη συνέχεια θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση η οποία ωστόσο, λόγω της παρατεταμένης ζέστης, δεν θα είναι ιδιαίτερα αισθητή ειδικά στους κατοίκους των πόλεων.

Την Κυριακή και πάλι το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
δ. Στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THN ΚΥΡΙΑΚΗ 21-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα έχει μέγιστη τιμή τους 37 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 22-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις