Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πελόζι και Σούμερ πιέζουν τον Μπάιντεν για αποχώρηση: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Πελόζι και Σούμερ πιέζουν τον Μπάιντεν για αποχώρηση: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Άσχημα είναι τα νέα για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που βλέπει τα νούμερα δημοφιλίας του να καταποντίζονται μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι φαίνεται να προειδοποίησε τον Μπάιντεν για τα νούμερα των δημοσκοπήσεων, ωστόσο ο ίδιος επιμένει ότι μπορεί να κερδίσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δημοσίευμα του CNN αναφέρει πως σε μια ιδιωτική συνομιλία η Νάνσι Πελόζι προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να καταστρέψει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν τη Βουλή τον Νοέμβριο εάν συνεχίσει να επιδιώκει μια δεύτερη θητεία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπάιντεν απέρριψε τους ισχυρισμούς της Πελόζι λέγοντας πως ο ίδιος έχει δει δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μπορεί να κερδίσει, είπε μια πηγή στο CNN. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ ο ίδιος έσπευσε να αμυνθεί απέναντι στα νούμερα που του παρουσίασε η Πελόζι. 

Κάποια στιγμή, η Πελόζι ζήτησε από τον Μάικ Ντόνιλον, τον επί χρόνια σύμβουλο του Μπάιντεν, να παρέμβει και να μιλήσει για τα δεδομένα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το επίμαχο τηλεφώνημα έγινε κάποια στιγμή την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο, η Πελόζι δεν προχώρησε τη συζήτηση και δεν ζήτησε ποτέ από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί.

Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες: «Εναπόκειται στον πρόεδρο να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος. Όλοι τον ενθαρρύνουμε να πάρει αυτή την απόφαση γιατί ο χρόνος είναι λίγος».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει επί της ουσίας το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις των επόμενων ημερών καθώς βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο γερουσιαστής Σούμερ τον κάλεσε να σταματήσει την προεκλογική εκστρατεία

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία των ΗΠΑ, ο Τσακ Σούμερ, φέρεται να είπε στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο στο Ρεχόμποθ Μπιτς, στο Ντέλαγουερ, πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, ανέφερε την Τετάρτη (17.7.2024) το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο πηγή του.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις, φέρεται επίσης να εξέφρασε την ίδια θέση απευθείας στον πρόεδρο Μπάιντεν, κατά το δίκτυο.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία», εκτός αν «η πηγή είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή ο Τσακ Σούμερ», προσθέτοντας πως ο γερουσιαστής «μετέφερε της απόψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του στον πρόεδρο Μπάιντεν».

Νωρίτερα χθες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, που θεωρείται πως έχει μεγάλη επιρροή, έγινε ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις