Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Εξελέγη Πρόεδρος της Κομισιόν για δεύτερη θητεία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Εξελέγη Πρόεδρος της Κομισιόν για δεύτερη θητεία

Επανεξελέγη πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ψηφοφορία που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο. Η επανεκλογή της ήταν αναμενόμενη μετά και την εξασφάλιση και των θετικών ψήφων της ομάδας των Πρασίνων.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μείνει στο τιμόνι της Κομισιόν για άλλα 5 χρόνια και θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. 

Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής με 401 ψήφους από το σύνολο των 707 ευρωβουλευτών που ψήφισαν. Κατά ψήφισαν 284 ευρωβουλευτές και 15 ψήφισαν αποχή. Υπήρχαν και 7 άκυρα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και με κάλπη.

Στις 27 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρότεινε τον επαναδιορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

Την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του

 

Θερμά συγχαρητήρια στη @vonderleyen για την επανεκλογή της ως Προέδρου της @EU_Commission. Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να οικοδομούμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις