Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Πολύ λογικό να χειροκροτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στέφανος Κασσελάκης: Πολύ λογικό να χειροκροτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Eurokinissi

Την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο Twitter σήμερα Πέμπτη (18.7.24).

«Είναι πολύ λογικό να χειροκροτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως επισημαίνει η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημαίνει άλλα πέντε χρόνια:

«Οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Λήψεως αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες με αδιαφάνεια από το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο Συμφερόντων. Αδράνειας ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. ⁠Σιγής απέναντι στην τουρκική κατοχή και εισβολή στην Κύπρο και εν γένει απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Τήρησης ίσων αποστάσεων στη σφαγή που συντελείται στη Γάζα. Καμίας ανάληψης πρωτοβουλίας για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία αλλά αντίθετα περαιτέρω εμπλοκής. Ό,τι κάνει και ο κύριος Μητσοτάκης στην Ελλάδα δηλαδή», σημειώνει.

«Χρέος όλων των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη είναι να επαναφέρουμε την ελπίδα και να υπερασπισθούμε τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες: Με δημοκρατικούς αγώνες, συγκλίσεις σε κοινά αιτήματα για την ενίσχυση των αδυνάμων και φυσικά με την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις