Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ρωσία: Σταύρωσε με καρφιά την σύντροφό του σε σανίδες και της έβαλε φωτιά όταν του ζήτησε να χωρίσουν    

Ρωσία: Σταύρωσε με καρφιά την σύντροφό του σε σανίδες και της έβαλε φωτιά όταν του ζήτησε να χωρίσουν    

Με τρομακτικά τραύματα στο σώμα και την ψυχή ζει πλέον μια γυναίκα από τη Ρωσία, ο σύντροφος της οποίας αφού πρώτα κάρφωσε τα χέρια και τα πόδια της σε έναν σταυρό, στη συνέχεια της έβαλε φωτιά.

Η 40χρονη Oksana Kuzmenkoμ από τη Ρωσία, στη δίκη που ακολούθησε για την σοκαριστική κακοποίησή της, περιέγραψε πώς ο πρώην αγαπημένος της είχε προσχεδιάσει την σταύρωσή της πριν περιλούσει το σώμα της με βενζίνη και την πυρπολήσει όταν εκείνη έβαλε τέλος στη σχέση τους.

Η άτυχη γυναίκα, υπέστη τραύματα που άλλαξαν τη ζωή της αφού «άναψε σαν κερί», με την εμφάνισή της να έχει αλλάξει εντελώς μετά τα βάναυσα βασανιστήρια στα χέρια του φίλου της.

Ο 33χρονος Oleg Shchegolikhin, ηλεκτροσυγκολλητής στπο επάγγελμα, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ρωσίας σε 12ετή κάθειρξη καθώς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας με «ακραία σκληρότητα» – αλλά προσφέρθηκε εθελοντικά να πολεμήσει για τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας και έτσι είναι απίθανο να περάσει πολύ χρόνο στη φυλακή.

Το θύμα κατέθεσε στο δικαστήριο κατά του αδίστακτου Shchegolikhin για το πώς την απείλησε να τη σκοτώσει στο συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων όπου εργαζόταν στο Yekaterinburg της ανατολικής Ρωσίας.

Αναπολώντας την ανατριχιαστική δοκιμασία που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, η Kuzmenko είπε: «Μου έβγαλε τις μπότες, πήρε το αριστερό μου πόδι και μου κάρφωσε ένα καρφί. Στη συνέχεια πήρε κάτι σαν τιρμπουσόν και το έστριψε στο δεξί μου πόδι», συνέχισε.

Αφού τελείωσε, έβγαλε ένα τσιγάρο και έναν αναπτήρα και έριξε βενζίνη ώστε να ανάψω σαν κερί, είπε.

Ο ηλεκτροσυγκολλητής παρακολουθούσε τη φίλη του να καίγεται ζωντανή ενώ κάπνιζε το τσιγάρο του, πριν πάρει έναν πυροσβεστήρα και σβήσει τις φλόγες.

Στη συνέχεια την διέταξε να τον οδηγήσει στην πόλη Άσμπεστ, αλλά εκείνη φοβήθηκε ότι θα τη σκότωνε και θα έκρυβε το πτώμα της σε ένα δάσος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η  Kuzmenko αποφάσισε τότε να συγκρουστεί σκόπιμα με ένα άλλο όχημα – μια κίνηση που πιθανότατα της έσωσε τη ζωή, καθώς ο Shchegolikhin την άφησε και έφυγε από το σημείο όταν έφτασε η αστυνομία.

Το θύμα εξήγησε στους αστυνομικούς τα ποσα φρικτά έζησε στα χέρια του συντρόφου της.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα σε «τρομερή κατάσταση», όπως ανέφεραν στο δικαστήριο, και αργότερα διαγνώστηκε με σοβαρά εγκαύματα στα άνω άκρα, στην ανώτερη αναπνευστική οδό, στο λαιμό, στο πρόσωπο και στους γλουτούς.

Είχε βαθιά τραύματα στα άκρα από το καρφί και το «τιρμπουσόν» και βρισκόταν σε «σοβαρή» κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Shchegolikhin είχε καταδικαστεί κατά το παρελθόν για αεροπειρατεία, κλοπή, ξυλοδαρμό και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις