Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Κρήτη: Ηλικιωμένη δέχτηκε επίθεση από περαστικό στα Χανιά – Γνωστός πυγμάχος κυνήγησε και έπιασε τον δράστη

Κρήτη: Ηλικιωμένη δέχτηκε επίθεση από περαστικό στα Χανιά – Γνωστός πυγμάχος κυνήγησε και έπιασε τον δράστη

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε παραλιακό δρόμο στα Χανιά της Κρήτης, όπου μία γυναίκα έπεσε θύμα επίθεσης από περαστικό άνδρα. Στο σημείο βρισκόταν ο πυγμάχος Μανώλης Σαρικάκης και «τσάκωσε» τον δράστη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα το απόγευμα της Τετάρτης (17.07.2024) δέχτηκε επίθεση στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή του Κουμ Καπί, όταν άγνωστος άνδρας την χτύπησε και την έριξε στο έδαφος με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό της. Όμως, στην περιοχή βρισκόταν ο γνωστός Χανιώτης πυγμάχος Μανώλης Σαρικάκης με την ομάδα του.

Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και η ηλικιωμένη με την βοήθεια των περαστικών σηκώθηκε και έφυγε από τον παραλιακό δρόμο. Ο γνωστός πυγμάχος που βρισκόταν κοντά, μαζί με άλλα άτομα, μόλις άκουσαν φωνές και κραυγές βοηθείας και αμέσως έκριναν πως πρέπει να επέμβουν προκειμένου να βοηθήσουν.

Ο δράστης έτρεξε να κρυφτεί στην βραχώδη περιοχή.

«Εγώ εκείνη την ώρα, όταν άκουγα τις φωνές είχα 23-24 άτομα που κάναμε προπόνηση και τρέχαμε. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε για να βοηθήσουμε και στην ευθεία τον κυνήγησα για κάποια μέτρα», ανέφερε στο Creta24 ο Μανώλης Σαρικάκης.

Ο Χανιώτης πυγμάχος προσπάθησε να προσεγγίσει τον άνδρα με ευγενικό τρόπο, μιλώντας του και προσπαθώντας να τον ηρεμήσει.

«Του είπα την ιδιότητά μου, ποιος είμαι, προσπάθησα να τον συνετίσω με πολύ όμορο τρόπο, να μην δοθεί συνέχεια. Με το που έγινε το περιστατικό καλέσαμε αμέσως την αστυνομία», τόνισε.

«Προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν συνετιζόταν. Με έφτυσε, με πρόσβαλλε, με έβριζε, μου πέταγε πέτρες στο χέρι και στο λαιμό. Προσπάθησε να μου επιτεθεί, ήρθε κατά πάνω μου. Προσπάθησα να αμυνθώ, έκανα ένα βήμα πίσω, του έδωσα δύο ελαφριά χτυπήματα, μόνο και μόνο για να τον ηρεμήσω και να τον έχω σε καταστολή μέχρι να έρθει η αστυνομία».

Λίγο αργότερα, η αστυνομία έφτασε στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη.

Ο Μανώλης Σαρικάκης μιλώντας στο Creta24 συνεχάρη τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό τους ενώ ανέφερε ότι στην παραλία του Κουμ Καπί θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερα μέτρα ασφάλειας.

«Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερο μέτρο ασφάλειας, για να νιώθουν καλύτερα οι πολίτες. Όχι από θέμα της αστυνομίας. Η αστυνομία περνάει συνέχεια. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα τείχη να μπορεί κάποιος να κρύβεται, μπορεί να φύγει εύκολα. Θα μπορούσε να υπάρχει κι ένα βίντεο, να είχε μια καλύτερη ανάπλαση ο χώρος, να υπήρχαν περισσότερες καφετέριες. Να είχε περισσότερο κόσμο, να μην είναι απόμερα και να μπορεί απλά κάποιος να κρυφτεί πίσω από τα βράχια και να κάνει ό,τι θέλει».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις