Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η αποχώρηση Δραγασάκη άναψε νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ – Όλο το παρασκήνιο

Η αποχώρηση Δραγασάκη άναψε νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ – Όλο το παρασκήνιο

Μόνο μερικές μέρες κράτησε η ύφεση στις τεταμένες σχέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χθες Πέμπτη (18.7.2024) και με αφορμή την παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προεδρικοί και διαφωνούντες εμφανίστηκαν για άλλη μία φορά να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Η απάντηση, που έδωσε η Κουμουνδούρου, στον Γιάννη Δραγασάκη για τα όσα είπε ο τελευταίος περί «από – αριστεροποίησης» του κόμματος, ήταν ιδιαίτερα σκληρή και με σαφή υπονοούμενα για την στάση που είχε κρατήσει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στις Τράπεζες. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε σαφές υπονοούμενο ότι το πρώην στέλεχος του κόμματος δεν είχε πιέσει όσο έπρεπε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς όφελος των πολιτών.

“Αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέρονται και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου” ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος, που έσπευσε να να υπερθεματίσει για την απάντηση της Κουμουνδούρου, ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αναδημοσίευσε την ανακοίνωση στα δικά του κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Την ίδια ώρα ο Κώστας Ζαχαριάδης ευχαριστούσε τον Γιάννη Δραγασάκη για την προσφορά του στην αριστερά και πρόσθετε: “Με τον Γιάννη Δραγασάκη πολιτικά δεν ταυτίστηκα ποτέ για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναπτυχθούν. Διαφωνώ και με τη σημερινή του απόφαση, αυτή όμως η διαφωνία μας δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω την καθοριστική του συμβολή για το πως φτάσαμε ως εδώ, το ήθος του και ό,τι συμβολίζει για έναν κόσμο της Αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια ως σημείο αναφοράς.

Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών”.

Παρόμοιες δηλώσεις με τον Κώστα Ζαχαριάδη έκαναν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραιτηθεί από την ΚΕ του κόμματος του.

Οι πληροφορίες λένε ότι κατά την διάρκεια της συγκρότησης της Νέας Αριστεράς είχε πάρει μέρος σε κάποιες συσκέψεις, αλλά τελικά δεν είχε προχωρήσει στην ένταξη του στον νέο φορέα.

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία επαφή παρά μόνο μία τηλεφωνική συνομιλία όταν ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε την αρχηγία του κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις