Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Σύμη: Λεπτό προς λεπτό η διάσωση μετανάστη σε παραλία – Τον βρήκαν δίπλα σε ένα σωσίβιο

Σύμη: Λεπτό προς λεπτό η διάσωση μετανάστη σε παραλία – Τον βρήκαν δίπλα σε ένα σωσίβιο

Στη διάσωση ενός μετανάστη στον κόλπο του Αγίου Γεωργίου στη Σύμη, προέβησαν σήμερα Παρασκευή (19.07.2024), ο καπετάνιος Γιώργος Βαλλής με το Λιμενικό Σώμα.

Ήταν σχεδόν 8.30 το πρωί, όταν ο πλοίαρχος του Sily και πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης πληρωμάτων ιδιωτικών και επαγγελματικών θαλαμηγών ενημερώθηκε από τον καπετάνιο ενός καταμαράν, ότι υπάρχει ένας άνθρωπος σε κίνδυνο στην παραλία της Σύμης, όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για μετανάστη.

Βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή μίας απομονωμένης παραλίας στον κόλπο του Αγίου Γεωργίου στη Σύμη και αμέσως ενημέρωσαν το Λιμενικό Σώμα. Έπειτα κατευθύνθηκαν προς το σημείο με το φουσκωτό.

Το Λιμενικό έφτασε στο σημείο και μετέφερε γιατρό προκειμένου να βοηθήσει όπως μπορεί τον μετανάστη.

Η μεταφορά του στην ακτή δεν ήταν εφικτή με μέσα του λιμενικού σώματος, ωστόσο ο πλοίαρχος του φουσκωτού, κ. Βαλλής κατάφερε να τον μεταφέρει έξω, όπου τον περίμενε ασθενοφόρο, καθώς ο ίδιος ο μετανάστης δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών και πλοίαρχος του Sily, Γιώργος Βαλλής, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει:

«Τον βρήκαμε με μία κουλούρα στην παραλία. Θεωρούμε ότι πήγε να ανέβει το βουνό γιατί ήταν χτυπημένος στα πλευρά, τα πόδια και τους γοφούς.

Αμέσως ενημερώσαμε το Λιμενικό και πήγαμε κατευθείαν στο σημείο με το φουσκωτό. Όλοι οι φορείς επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά».

Αυτή την ώρα ο τυχερός – μέσα στην ατυχία του – μετανάστης νοσηλεύεται στο κέντρο Υγείας της Σύμης και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις