Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Φάμπιο Φονίνι 2-0: Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Gstaad Open

Στέφανος Τσιτσιπάς – Φάμπιο Φονίνι 2-0: Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Gstaad Open
ΦΩΤΟ Reuters αρχείου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σε άλλο επίπεδο στο χώμα και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά του Gstaad Open της Ελβετίας, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-3) του Φάμπιο Φονίνι.

Στο 250άρι τουρνουά της Ελβετίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και κόντρα στον Ιταλό Φονίνι, Νο80 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού πανηγύρισε τη νίκη χωρίς να “απειληθεί” ουσιαστικά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του αντιπάλου του και πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο ματς. Δεν “κόλλησε” μάλιστα ούτε όταν ο Φονίνι ισοφάρισε με δικό του μπρέικ και βρήκε ένα δεύτερο για να “κλείσει” το πρώτο σετ με 6-4 και να φθάσει στο 1-0 στο ματς.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε και πάλι πρώτος ένα μπρέικ, για να προηγηθεί με 3-1 και ο Φονίνι “απάντησε” με δικό του μπρέικ αμέσως μετά, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Το No12 της παγκόσμιας κατάταξης βρήκε ακόμη δύο μπρέικ μέχρι το φινάλε του σετ και το πήρε με 6-3, για να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στα ημιτελικά του Gstaad Open.

Ο Τσιτσιπάς “παλεύει” να κλείσει με θετικό τρόπο τη σεζόν και να επιστρέψει στο top10 της ATP.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις