Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

«Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει “απολύτως” εντός προεδρικής κούρσας» λέει η επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας

«Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει “απολύτως” εντός προεδρικής κούρσας» λέει η επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας
REUTERS

Η Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον, η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, απέκλεισε την πιθανή παραίτηση του προέδρου των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι θα κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε η Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον στο MSNBC. Ενώ ο πρόεδρος λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες ορισμένων Δημοκρατικών, έχει δεσμευτεί να αγωνιστεί για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία, τόνισε.

Η Ντίλον συμπλήρωσε ότι ο ίδιος θα επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία την επόμενη εβδομάδα μετά την απομόνωσή του λόγω της ασθένειας Covid που πέρασε.

Ωστόσο, οι φωνές Δημοκρατικών και δημοσιεύματα πληθαίνουν μέρα με την μέρα ζητώντας από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα.

Είτε μέσω πηγών, είτε με δημόσιες τοποθετήσεις τους, πρωτοκλασάτα στελέχη ζητούν την αποχώρηση του Δημοκρατικού προέδρου.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πηγές στην Washington Post, δήλωσε σε συνεργάτες του ότι οι πιθανότητες του Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του.

Πηγή του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι φέρεται να είναι πίσω από την προτροπή του βουλευτή Άνταμ Σιφ προς τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα.

Χθες μάλιστα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές της στο περιβάλλον του, ανέφερε ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρχίσει να «αποδέχεται» την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις