Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πώς προχωρά η προώθηση των κατοικιών της Lamda στο εξωτερικό

Πώς προχωρά η προώθηση των κατοικιών της Lamda στο εξωτερικό

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζει η Lamda Development τη διεθνή καμπάνια για την προώθηση των νέων κατοικιών στο εξωτερικό. Ήδη, η εταιρεία έχει πωλήσει όλες τις κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι προπωλήσεις των κατοικιών στο Marina Residences της Orilina Properties.

Προτεραιότητα της διοίκησης της Lamda, είναι να προωθήσει τις κατοικίες του Little Athens, γι’ αυτό τον λόγο πρόσωπα της εταιρείας βρέθηκαν προ ημέρων στην Κωνσταντινούπολη. Ήδη στη νέα οικιστική γειτονιά υπό την ονομασία Little Athens το 30% των συμφωνιών που έχουν κλείσει είναι με ξένους.

Mέχρι στιγμής έχουν τεθεί προς πώληση 243 κατοικίες από τα πέντε projects που την απαρτίζουν (Park Rise, Pavilion Terraces, Promenade Heights, Atrium Gardens, Trinity Gardens). Από αυτές, έχουν πέσει οι υπογραφές για την πώληση 140 κατοικιών, από τις οποίες η εταιρία έχει εισπράξει μέχρι στιγμής 517 εκατ. ευρώ.

Προγραμματισμένες για να τεθούν προς πώληση στη συγκεκριμένη γειτονιά είναι 459 κατοικίες, μέχρι στιγμής έχουν προπωληθεί οι 206, δηλαδή το 60%.

Παράλληλα, η Οrilina Properties έχει ξεκινήσει τις προπωλήσεις στο υπό ανάπτυξη οικιστικό συγκρότημα «Marina Residences by Kengo Kuma». Ήδη, η εταιρεία έχει υπογράψει την πώληση διαμερίσματος, το οποίο βρίσκεται στο Α’ κτίριο της βιοκλιματικής ανάπτυξης στη μαρίνα Αγ. Κοσμά και θα διαθέτει τρεις θέσεις στάθμευσης, αποθήκη, κήπο οροφής και πισίνα. Το τίμημα της αγοραπωλησίας ανέρχεται σε 6.212.975 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προ δύο μηνών περίπου είχε προχωρήσει σε υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού για την πώληση ισόγειας μεζονέτας με ιδιωτική πισίνα και κήπο στο Β’ Kτίριο στο υπό ανάπτυξη βιοκλιματικό οικιστικό συγκρότημα 6.800.000 ευρώ.

Η υπό κατασκευή οικιστική ανάπτυξη της ORILINA, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Περιλαμβάνει 20 μεζονέτες και ρετιρέ διαμερίσματα από 233 τ.μ. έως 385 τ.μ. (οι maisonettes) σχεδιασμένα από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma. 

Όλες οι κατοικίες έχουν ιδιωτικές πισίνες και κήπους ή φυτεμένα δώματα, ενώ οι επισκέπτες/ένοικοι θα έχουν αποκλειστική χρήση και πρόσβαση στην παρακείμενη ιδιωτική λέσχη, ένα Private Club με χώρους για F&B και αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει η Orilina στο γειτονικό οικόπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda Development μετά το λανσάρισμα των οικιστικών αναπτύξεων στο παραλιακό μέτωπο, που αφορά τις κατοικίες Cove Residences με συνολικά 115 ιδιοκτησίες, τις 27 κατοικίες πολυτελείας The Cove Villas και τα 173 διαμερίσματα του Riviera Tower, έχει εξασφαλίσει συμβόλαια που ανέρχονται στο 1,12 δισ. ευρώ.

Το Ελληνικό θα διαθέτει όμως και κατοικίες προς μίσθωση. Πρόκειται για αναπτύξεις που θα κάνει εταιρία συμφερόντων του βασικού μετόχου της Lamda, Σπύρου Λάτση, μαζί με την Lamda (η οποία θα διατηρήσει στην κοινή εταιρία το 20%).

Συγκεκριμένα, πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτέλεσε η πρόσφατη συμφωνία του ομίλου Lamda με την Xeris Ventures, συμφερόντων του ομίλου Λάτση κατά 80% και της Lamda κατά 20%.

Σημειώνεται επίσης ότι η οικογένεια Λάτση είναι ο βασικός μέτοχος της Lamda με ποσοστό 43,8% μέσω της Consolidated Lamda Holdings. Με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Xeris Ventures πρόκειται να αναπτύξει τέσσερα συγκροτήματα με κατοικίες προς μίσθωση.

Στόχος της Lamda μέσω της διεύρυνσης της στρατηγικής της, είναι να δημιουργήσει επαναλαμβανόμενα έσοδα, τα οποία θα εισρέουν στα ταμεία της σε συνδυασμό με τα μισθώματα από τα εμπορικά κέντρα The Ellinikon Mall και Riviera Galleria, όπου θα έχει έσοδα από τα καταστήματα που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις