Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Δώρα Γκουντούρα: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σπάθης φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Δώρα Γκουντούρα: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σπάθης φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Δώρα Γκουντούρα αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής αποστολής για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μεταξύ των υποψηφίων για ν’ ανέβουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 είναι και η Δώρα Γκουντούρα, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας.

Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια συγκαταλέγεται μέσα στα φαβορί για να κατακτήσουν μετάλλιο στο αγώνισμα της σπάθης των Αγώνων του Παρισιού.

Η Δώρα Γκουντούρα είναι πανέτοιμη να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη και, μάλιστα, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία βρίσκεται μέσα στο τιμ των αθλητριών που είναι υποψήφιες για μια θέση στο βάθρο του αγωνίσματος σπάθης γυναικών.

Επιλέχθηκε μαζί με άλλες 6 αθλήτριες που θα βρεθούν στην Πόλη του Φωτός για να συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά ξιφασκίας και που θεωρούνται οι επικρατέστερες για ένα μετάλλιο.

Οι υπόλοιπες είναι, η Ουκρανή Όλγκα Καρλάν (FIE No6) με 2 χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια, η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 και 2023, η Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (FIE No1), οι Γαλλίδες, Σάρα Μπαλζέρ (FIE No2) και Μανόν Απιτί Μπρουνέ (FIE No5), η Βουλγάρα, Γιοάνα Ιλίεβα (FIE No9) και η Ισπανίδα, Λουθία Μαρτίν Πορτουγές (FIE No4).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις