Κυριακή, 21 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Έβρος: Πυροβολήθηκε συνοριοφύλακας με τα πυρά να προέρχονται από την τουρκική πλευρά

Έβρος: Πυροβολήθηκε συνοριοφύλακας με τα πυρά να προέρχονται από την τουρκική πλευρά

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Έβρο με έναν συνοριοφύλακα να τραυματίζεται από πυροβολισμούς αγνώστων που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία το περιστατικό συνέβη το Σάββατο (20/07/2024) γύρω στις 18.20 στα συνοριακή περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο, όταν  Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 53χρονος συνοριοφύλακας γλίτωσε για 2 χιλιοστά από τον θάνατο, καθώς η σφαίρα διαπέρασε και χτύπησε το λεπτό έντερο.

Μετά την επιτυχή χειρουργική του επέμβαση, οι γιατροί αφαίρεσαν τη σφαίρα και ο 53χρονος αναρρώνει στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΘ) του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις