Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Έβρος: Ο συνοριοφύλακας γλίτωσε για 2 χιλιοστά – «Σκληροί» διακινητές μεταναστών πίσω από τους πυροβολισμούς

Έβρος: Ο συνοριοφύλακας γλίτωσε για 2 χιλιοστά – «Σκληροί» διακινητές μεταναστών πίσω από τους πυροβολισμούς

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας, ο οποίος το Σάββατο (20.7.2024) δέχτηκε πυροβολισμό στον Έβρο στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο συνοριοφύλακας είναι ένας 55χρονος με καταγωγή από το Σουφλί και μάλιστα είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο και ιδιαίτερα έμπειρος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι συνάδελφοί του δεν πανικοβλήθηκαν, τον έβαλαν στο όχημα και τον μετέφεραν στο Σουφλί όπου με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο και χειρουργήθηκε άμεσα. Ο 55χρονος είχε δεχθεί μια σφαίρα στην κοιλιά.

Αυτή τη στιγμή ο 56χρονος βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης φροντίδας και μέχρι το μεσημέρι θα δει και την οικογένειά του.

Γλίτωσε για δύο χιλιοστά

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο συνοριοφύλακας σώθηκε για δύο χιλιοστά. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν σημείωσαν πως αν η σφαίρα τον είχε πετύχει μόλις δύο χιλιοστά πιο πέρα, τότε ο άνδρας θα μπορούσε να είχε χάσει το λεπτό έντερό του. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνοριοφύλακες της Ελλάδας δέχτηκαν πυροβολισμούς από αγνώστους στην Τουρκία. 

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για σκληρούς διακινητές από την τουρκική πλευρά που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε βαλλιστική εξέταση της σφαίρας με την ελπίδα να πάρουν κάποιες απαντήσεις. 

Όλα έγιναν το Σάββατο όταν διακινητές από την Τουρκία προσπάθησαν να προωθήσουν μετανάστες σε σημείο με πυκνή βλάστηση στο Σουφλί. Τότε έγιναν αντιληπτοί από τους συνοριοφύλακες με αποτέλεσμα οι διακινητές να πυροβολήσουν τρεις φορές.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, η αστυνομία θα εξετάσει εάν οι κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού έχουν καταγράψει τον πυροβολισμό και από που προήλθε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις