Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα: Προτάσεις για ένα από τα πιο παρεξηγημένα νησιά

Μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα: Προτάσεις για ένα από τα πιο παρεξηγημένα νησιά

Μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα; Κοντινή, οικονομική και σίγουρα παρεξηγημένη. Η Σαλαμίνα όμως δεν είναι καμία… τυχαία, είναι ο τόπος όπου βασίλευσε ο μυθικός Αίας ο Τελαμώνιος, όπου έγραφε ο Ευριπίδης, όπου τάφηκε ο Καραϊσκάκης, όπου αποσυρόταν ο Σικελιανός για να εμπνευστεί.

Για όσους θέλουν να την ανακαλύψουν, το νησί κρύβει πολλές εκπλήξεις. Στη Σαλαμίνα -ή Κούλουρη, με αυτό το δεύτερο όνομα να προέρχεται από το ακρωτήριο «Κόλουρις άκρα», τη σημερινή Πούντα- θα φτάσετε από το Πέραμα.

Η τοπική γραμμή θα σας «σερβίρει» στα Παλούκια – το πολυσύχναστο λιμάνι της Σαλαμίνας. Η διαδρομή λειτουργεί περίπου 15 λεπτά ενώ η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Αν θέλετε απλώς να κάνετε μια απογευματινή εξόρμηση δοκιμάστε να έρθετε εδώ με το ποδήλατο σας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Σαλαμίνα είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδας, λόγω της σύνδεσης της με την πρωτεύουσα φυσικά.

Στην ουσία η Σαλαμίνα είναι ένα νησιωτικό προάστιο του Πειραιά, που από την Άνοιξη και έπειτα, κάθε Σαββατοκύριακο δέχεται πλήθη διψασμένων για μια απόδραση, έστω και διπλανή, εκδρομέων.

Ας συνεχίζουμε με ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός: Εκτός από το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού η Σαλαμίνα είναι και ο τόπος όπου οι αρχαίοι Έλληνες πέτυχαν μια διθυραμβική νίκη απέναντι στον τετραπλάσιο σε δύναμη περσικό στόλο.

Η ιστορική αυτή ναυμαχία της Σαλαμίνας, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες στην ανθρώπινη ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα στοπ exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις